Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Markkanen presenterad av Real - övergången är klar och bekräftad

Foto: SCANPIX/Real Madrids hemsida

Fotbollskanalen kunde under onsdagen avslöja att Eero Markkanens övergång till Real Madrid är helt klar. Nu har båda klubbarna bekräftat på sin hemsidor.

- Eeros övergång från AIK till Real Madrid kan bli den ekonomiskt största affären för AIK Fotboll genom tiderna, säger AIK:s VD Thomas Edselius till klubbens hemsida.

Fotbollskanalen har tidigare avslöjat att Real Madrid vill värva AIK:s Eero Markkanen. Finnen är tänkt att ta en plats i Real Madrids reservlag, Castilla. Laget spelar i den spanska tredjedivisionen och tränas av legendaren Zinedine Zidane.

Nu är övergången helt klar och Eero Markkanen har presenterats på Real Madrids hemsida. I en intervju på AIK:s hemsida berättar han om när han fick veta att den spanska storklubben var intresserade av att värva honom.
- Plötsligt var jag klarvaken. Först trodde jag inte att det var sant, sedan började det sjunka in att det här kanske skulle hända. Först trodde jag att han skämtade. Det tog några timmar innan jag kunde tro på att det var sant, säger han.

Klubbarna har under en tid varit överens om övergången men det som har dragit ut på tiden är att spelaren och agenterna också skulle komma överens, vilket de nu har gjort.

Enligt uppgift till fotbollskanalen.se köper Real Madrid loss 23-åringen för 20 miljoner kronor och om alla delar i avtalet slår in över spelarens kontraktslängd får klubben strax över 10 miljoner till vilket betyder att affären blir den största ekonomiska vinst AIK gjort på en enskild spelaraffär.

- Eeros övergång från AIK till Real Madrid kan bli den ekonomiskt största affären för AIK Fotboll genom tiderna. Vi säljer en spelare som varit hos oss i drygt sex månader till världens största klubb. Det gör mig oerhört stolt och inte blir stoltheten mindre efter att ha lyssnat på de planer och framtidsvisioner som Real Madrid har för Eero. Ett fantastiskt betyg till vår scoutingverksamhet och den dagliga träning som bedrivs på Karlberg under ledning av Andreas Alm, säger AIK:s VD Thomas Edselius till klubbens hemsida.

Eero Markkanen gjorde totalt 14 matcher i AIK-tröjan.

Publicerad 2014-07-23 kl 19:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons