Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Martino efter förändringarna: "Vill inte riskera resultaten"

Foto: Scanpix

Tata Martino prioriterar resultaten.

BARCELONA. Tata Martinhos Barcelona ska vinna först - spela vackert sen.

- Vi borde inte riskera resultaten för att nå vår högsta nivå, säger Barcelonatränaren.

Tata Martinho har gjort en del förändringar i FC Barcelonas sätt att spela och i Spanien har de under hela säsongen diskuterats friskt om det gör Barça bättre eller sämre. Ofta kommer jämförelser med Josep Guardiolas Barça upp.

- Laget som vann sex titlar är självklart det bästa Barçalaget, men vi borde inte jämföra oss med andra epoker, säger Tata Martino under presskonferensen inför Espanyol-matchen.

Under Guardiolas tid i klubben gick man efter "mottot" att spela en bra och underhållande fotboll, lyckades man med det skulle resultaten komma. Tata har valt att gå en annan väg, men insisterar att det är viktigt att hålla kvar i Barçastilen.

- Jag tror inte att vi borde riskera resultaten för att försöka nå våran högsta nivå. Med det sagt måst vi respektera Barçastilen eftersom folk är vana vid den här typen av fotboll. Men samtidigt måst vi vinna matcherna, efter det kan vi nå vår bästa nivå.

Även om Barça har haft klubbens bästa säsongstart någonsin och vunnit samtliga matcher i ligaspelet förutom en, så har en del kritiska röster höjts då laget inte längre haft en liknande kontroll över sina matcher. Mot Rayo Vallecano förlorade man statistiken över bollinnehav för första gången på sex år - trots att man vann matchen 4-0.

- Vi tycker inte om känslan att inte ha kontroll. Det är sant att i de senaste matcherna så har det varit mycket spel fram och tillbaka och vi har belönats av att våra anfallare gjort sitt jobb väldigt bra. Det vi vill är att det ska vara kaos för våra motståndare men inte för oss.

Alexandra Jonson

Publicerad 2013-11-01 kl 18:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons