POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Mascherano: "Vore bäst för laget om Busquets spelar"

Foto: Scanpix

Mascherano hoppas att Sergio Busquets kan spela El Clásico, även om det betyder att han själv missar startelvan.
- Det bästa för laget är om han spelar, säger argentinaren enligt Sport. 

Sergio Busquets åkte på en ankelskada i Copa del Rey semifinalen mot Villarreal för två veckor sedan och det har länge varit osäkert ifall mittfältaren skulle hinna tillbaka i tid för El Clásico. Under torsdagen tränade dock Busquets med det resterande laget och det finns en chans att han trots allt kan spela i helgens toppmöte.

I Busquets frånvaro har Javier Mascherano klivit in i sin gamla roll som defensiv mittfältare. Skulle Busquets dock bli redo i tid har argentinaren inga problem med att åter infinna sig i försvaret eller på bänken.

- Det bästa för laget är om Sergio Busquets spelar. Hinner han tillbaka så föredrar jag att han spelar även om det betyder att jag hamnar utanför startelvan.

Mascherano trivs på mitten, men är samtidigt övertygad om att laget går före hans egna behov och då är Busquets den som bör spela.

- Jag ser inte på det individuellt, det vore väldigt själviskt att vid den här tidpunkten på säsongen tänka på vad som passar mig bäst och inte laget. Det som är bäst för laget är att Busquets spelar eftersom han är bäst i den positionen. I hans frånvaro försöker jag göra mitt jobb, men jag kan uppenbarligen inte göra det som honom eftersom jag har andra egenskaper, säger Mascherano enligt Sport.

Publicerad 2015-03-20 kl 15:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå