Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SPANIEN

Matchfixing-skandal i La Liga - nu erkänner en av klubbarna

Osasuna gör 1-0 mot Barcelona

BARCELONA. Fyra matcher från fjolårssäsongen i La Liga misstänks vara uppgjorda.
Nu pekas två spelare ut för inblandning samtidigt som Osasunas förra styrelsemedlem erkänner försök till matchfixing.
- Visst, men det är ett ämne jag har berättat allt jag vet för LFP och jag vill inte gå in mer på det här, säger Angel Vizcay till Cadena Ser.

Under tisdagen avslöjade Marca att antikorruptionsmyndigheterna startat en utredning mot Osasunas förra president Miguel Archanco och hans styrelse för matchfixing. I ett försök att hålla sig kvar i den spanska högstaligan påstås Archancos styrelse legat bakom fyra uppgjorda matcher.

Osasunas nuvarande president Luis Sabaleza kunde under tisdagen bekräfta att klubben gjort ett flertal underliga uttag på upp mot 1,5 miljoner euro i cash under fjolårssäsongen.

- Det var några stora och uppseendeväckande uttag som betalades till företag som klubben inte verkar ha någon relation till överhuvudtaget, säger Sabaleza. 

Osasunapresidenten poängterade dock att han och den nuvarande styrelsen inte tror att klubben köpt någon match. Däremot ville han inte avstå från möjligheten att någon skulle kunna ha gjort det. Skulle så vara fallet var Sabaleza tydlig med att personerna i fråga måste straffas. 

Under en radiointervju med Cadena Ser har sedermera en före detta styrelsemedlem i klubben, Angel Vizcay, erkänt att pengarna använts för matchfixing.

Vizcay fick frågan om pengarna som togs ut skulle användas för att köpa matcher varpå han svarade.

- Visst, men det är ett ämne jag har berättat allt jag vet för LFP och jag vill inte gå in mer på det här.

En lokaltidning i Pamplona ska även enligt Marca under onsdagen ha rapporterat att Vizcay till LFP även erkänt sin direkta inblandning. Då han ska ha betalat två Real Betis-spelare 250.000 euro för att vinna en match mot Valladolid och helgen efter förlora mot Osasuna. När Vizcay blev utfrågad av Cadena Ser om uppgifterna svarade han.

- Jag vill inte kommentera det, Javier Tebas [LFPs president] vet allt.

De två Real Betis-spelarna tros, enligt spansk media, vara Jordi Figueras och Antonio Amaya (numera i Rayo Vallecano). När radiokanalen ringde upp den senare förnekade han all inblandning.

- Jag har inte träffat med någon från Osasunas styrelse. Det är en lögn och jag vet inte ens varför ni har ringt mig, sade Amaya.

Även Espanyol har förnekat inblandning i matchfixing efter att deras match mot Osasuna i den näst sista omgången pekats ut som en av de fyra matcher som nu utreds.

Publicerad 2015-02-18 kl 13:32

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER