Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN
31v

Messi attackerar Madrid-pressen: "Blev ett offer"

Foto: TT.

Leo Messi åtalades och dömdes för skattebrott.
Nu riktar Barcelona-stjärnan hård kritik mot media i Madrid.
- Jag kände mig som ett offer, säger han till katalanska Sport.

I maj i fjol fastställdes fängelsestraffet för Leo Messi. Högsta domstolen bedömde att argentinaren smitit undan skatt mellan åren 2007 och 2009 och utdömde därmed ett straff på 21 månaders fängelse. Messi fick dock aldrig sitt någon faktiskt tid i fängelse då strafftiden var under två år.

Messi dömdes för tre olika skattebrott och totalt uppgick skattesumman som han undvikit att betala till 40 miljoner kronor.

Messi själv hävdar nu att han blev orättvist behandlad av den Madrid-baserade pressen i samband med rapporteringen kring rättsprocessen. I en intervju med katalanska Sport säger Messi att han mådde väldigt dåligt under perioden.

- Det var tufft. Jag hamnade inte i en depression men sättet jag attackerades på och sakerna som sas om mig, min familj, min pappa… Det var tufft. Jag kände mig som ett offer, säger han till den Barcelona-baserade tidningen, enligt sajten Football-Espana.

- Jag hade tur som hade stödet från mitt team från Barcelona, Katalonien och journalisterna här och det gjorde mig lite lugnare.

Enligt Messi var det en uttalad agenda från media baserad i Madrid att försöka sänka honom.

- Ordningen var att attackera mig, såra mig, dra fördel av min stund av svaghet… Det hände på det sättet eftersom jag visste att det kom från Madrid.

Messi och det argentinska landslaget inleder VM-slutspelet mot Island nu på lördag.

Publicerad 2018-06-10 kl 12:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons