Messi bakom Barcas storseger

Spanien

Lionel Messi var matchens man när Zlatan Ibrahimovic Barcelona körde över Fredrik Ljungbergs Seattle med 4-0. Ljungberg var dock den enda av dem som spelade.

Lionel Messi gjorde matchens två första mål i vänskapsmatchen tidigt på torsdagsmorgonen, i handskadade Zlatan Ibrahimovic frånvaro. Fredrik Ljungberg, som hade problem med migrän i senaste matchen för Seattle, spelade första halvlek för hemmalaget och hade en av lagets bästa målchanser men sköt utanför med högern.

De allra största namnen spelade bara första halvlek för Barca som dock inte hade några som helst problem.

Messi gjorde första målet efter 21 minuter med ett vänsterskott från utanför straffområder. 20 minuter senare ökade han på med vänstern på ett fint inlägg av Xavi.

De mindre namnkunniga namnen Jeffren Suarez och Pedro Rodriguez gjorde de två övriga målen i 75:e respektive 89:e minuten.

Men mindre glädjande för Barcelona var att deras mittback Rafael Marquez saknades efter en skada i vaden under morgonens träning och kommer missa två veckors spel.

Publiksiffran på 66 848 var den största för fotboll någonsin i Seattle

Ljungberg spelade bara första halvlek eftersom Seattle har viktig ligamatch mot Salt Lake City på lördag. Han blev helt fri när reservmålvakten Jose Manuel Pinto slarvigt spelade rakt i gapet på svensken som dock sköt utanför med högern.

Publicerad 2009-08-06 kl 15:01