Messi med hattrick när Barcelona tangerade La Liga-rekord

La Liga

Lionel Messi fortsätter att ösa in mål i Barcelona.
I kväll slog han till med ett hattrick när Leganes besegrades på Camp Nou - och därmed tangerade det tidigare rekordet i antal La Liga-matcher i följd utan att förlora.

Barcelona har stått för en kanonsäsong i spanska La Liga, där man ännu inte förlorat en enda match. I kväll plockade man hem en ny trepoängare när Leganes gästade Camp Nou. Segern var den 38:e ligamatchen i rad utan förlust, vilket gör att man tangerar Real Sociedads rekordnotering från säsongen 1979/80.

I den 27:e minuten tog Barcelona ledningen i matchen efter att Lionel Messi vackert skruvat in en frispark. Bara fem minuter senare ökade Barç sedan ledningen, återigen genom Messi som framspelad av Philippe Coutinho sköt 2-0.

I den andra halvleken reducerade Leganes till 1-2 i den 69:e minuten - men Barcelona skulle sedan avgöra matchen definitivt i slutminuterna när Messi satte 3-1 - hans tredje mål i matchen och 29:e i ligan för säsongen.

Barcelona toppar La Liga tolv poäng före tvåan Atlético Madrid, som dock har en match mindre spelad. I morgon möter Atlético Real Madrid på Santiago Bernabeu i ett Madridderby.

Messis mål i kvällens match gör nu dessutom att han har gjort mål i de sex senaste La Liga-matcher som han spelat i. Hattricket var hans 29:e i La Liga totalt.

Barcelona: Ter Stegen - Semedo, Pique, Vermaelen, Sergi Roberto - Dembele, Rakitic, Gomes, Coutinho - Messi, Suarez.

Leganes: Cuellar - Zaldua, Bustinza, Siovas, Raul Garcia - Eraso, Ruben Perez, Gabriel, Omar - El Zhar - Amrabat.