POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN

Messi inte överens med Barcelona - kan lämna i sommar

Foto: Scanpix

Lionel Messi, 26, kommer inte överens med Barcelona.

Enligt spansk media har kontraktsförhandlingarna gått på grund och nu sägs klubben vara öppen för att sälja - redan i sommar.

– Det måste vara något djupt han går igenom. Jag ser hans sorgsna ansikte och jag har aldrig sett honom så här, säger förre Barça-kaptenen Juan Manuel Asensi.

Det skiljer nästan två miljarder mellan vad Lionel Messi vill ha för att skriva på ett nytt kontrakt och vad Barcelona är beredda att betala.

Det är spanska Sport, en Barcelona-baserad tidning, som kommer med uppgifter om att förhandlingarna just nu har stannat av. De rapporterar att klubben har erbjudit argentinaren totalt 1,8 miljarder kronor för ett femårskontrakt (med en årslön på 365 miljoner kronor) där de erhåller 20 procent av hans bildrättigheter. Problemet är att Messi-lägret kräver 3,65 miljarder kronor över fyra år (en årslön på 900 miljoner kronor) och inga bildrättigheter.

Messis företrädare har refererat till byrån Euromericas Sport Marketings värdering av spelaren, som uppgår till 4,5 miljarder kronor.

Inga roliga nyheter för Barcelonalägret. Men samtidigt passar programmet "Efectivament" på kanalen Esport3 på att slänga ännu en vedkubbe på brasan. De rapporterar att Messi, enligt uppgifterna besviken över kontraktssituationen och att klubben inte värvade landsmannen Sergio Agüero, känner att klubben vill sälja honom.

Paris Saint-Germain uppges stå vid dörren, beredda att möta den astronomiska utköpsklausulen på 2,3 miljarder kronor. Programmet kommer också med rätt spektakulära uppgifter som resten av spansk media har hakat på: Real Madrid mötte klausulen redan förra sommaren, i ett bud tillsammans med sin sponsor Adidas, men Messi ska då ha nobbat. Nu verkar det alltså som att något skulle kunna hända redan i sommar. Enligt Madrid-baserade tidningen AS är nu Real, Chelsea och Manchester City redo att ge parisarna en fajt om 26-åringen.

– Jag är mycket oroad och bekymrad. Något måste hände, eftersom Messi alltid varit så inblandad i de svåraste matcherna tidigare, säger förre Barcelona-kaptenen Juan Manuel Asensi till El Mundo Deportivo, men lägger till att han tvivlar på att argentinarens problem gäller kontraktssituationen.

Spekulationscirkusen lär fortsätta så länge spelaren och klubben inte kommer överens. Det finns dock tröst att finna i Barçalägret: Messis nuvarande kontrakt gäller fram till sommaren 2018.

Publicerad 2014-04-18 kl 07:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå