POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LA LIGA
3v

Messi kritiserar Barcelonas klubbledning öppet: ”Tycker helt ärligt inte om att göra det här"

Foto: Bildbyrån/Instagram

Eric Abidal menade att vissa spelare inte gjorde allt för gamle tränaren Ernesto Valverde.
Det har fått Lionel Messi att reagera öppet.
”Jag tycker helt ärligt inte om att göra de här sakerna” skriver lagkaptenen på Instagram.

Barcelonas Lionel Messi kritiserar sin klubbledning öppet. Stjärnan har svarat på ett uttalande från sportchefen Eric Abidal där han säger att en av anledningarna till att tränaren Ernesto Valverde fick sparken var att spelare inte var nöjda med honom, vilket ledde till att de inte gjorde allt de kunde för klubben.

- Många spelare var inte nöjda och jobbade inte hårt och det var också problem med den interna kommunikationen, sa Abidal till Sport.

- Relationen mellan tränaren och spelarna i omklädningsrummet har alltid varit bra, men det är saker som jag kan lukta till mig som gammal spelare. Jag sa till klubben vad jag tyckte och att den var tvungen att ta ett beslut.

De uttalandena har nu fått Messi att reagera. Stjärnan skriver i ett inlägg på Instagram där han reagerar kraftigt mot Abidal.

”Jag tycker helt ärligt inte om att göra de här sakerna men jag tycker att alla måste ta sitt ansvar för sina uppgifter och ta hand om sitt beslut. Spelarna gör det för det som händer på planen, och vi är de första att erkänna när det inte går bra. De som är ansvariga för den sportsliga ledningen måste också ta sitt ansvar och framförallt ta till handling för besluten de tar. Slutligen, jag tycker att när man pratar om spelare borde man nämna namn för annars svärtar du ner alla och man föder saker som är sagda och som inte är sanna” skriver Messi i inlägget, enligt Sportwitness.

Valverde fick sparken den 13 januari efter att Barcelona åkt ut i den spanska supercup-semifinalen mot Atletico Madrid. Hans ersättare blev Quique Setién, som på de inledande fem matcherna har vunnit fyra och förlorat en. Barcelona ligger tvåa i La Liga, tre poäng efter serieledande Real Madrid.

Publicerad 2020-02-04 kl 21:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå