Messi och Xavi fixade seger för Barca - trots två utvisningar och straff

Spanien

Barcelona vann men Zlatan Ibrahimovic måltorka fortsätter. Mot Getafe brände han ett friläge - och byttes ut efter 51 minuter.

1-0 Messi 6'
2-0 Xavi 67'
2-1 Soldado 93' (Str)

Redan efter sex minuter visade Leo Messi - vem annars - sina kvaliteter framför kassen. På ett bakåtspel från Yaya Touré knorrade han vackert in 1-0 över Getafes försvarsspelare. Målvakten var helt chanslös.

Kort in i den första halvleken blev sedan Gerard Piqué utvisad efter en tackling, och Barcelona fick spela vidare med tio man på planen. Zlatan Ibrahimovic inledde piggt - men missade ett fritt läge med målvakten, trots en genial genomskärare från Messi. Efter 51 minuter byttes svensken ut mot Pedro.

Kvarten senare satte Xavi 2-0 efter att Getafes backar stirrat sig blinda på Messi och lämnat mittfältaren ren i boxen. Till sist kunde Soldado reducera på straff - men då stod matchuret redan på tre minuters övertid, och domaren blåste av nästan omedelbart efteråt. Rafael Marquez fick rött kort i situationen.

Se matchsekvenser i videoklippen till höger om artikeln. Passa också på att kolla in snuttarna hemifrån Glenn Hyséns vardagsrum - där Anna Brolin är på besök och sänder tipslördag.