Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Messi om rekorden och guldbollarna: "Räkna inte med 91 mål varje år"

Foto: Scanpix

Lionel Messi var fenomenal under 2012. Barcelonastjärnan vill gärna nå samma höjder igen – men tror att det blir svårt.

- Räkna inte med 91 mål varje år, säger han.

Den argentinske anfallaren var outstanding poängmässigt – och 91 mål under ett kalenderår bröt Gerd Müllers rekord från 70-talet. Följaktligen belönades Messi för fjärde gången med den prestigefyllda Ballon d'Or som världens bäste fotbollsspelare.

- Jag ska försöka att gå framåt även nästa år och hoppas givetvis att få priset igen. Men det blir väldigt svårt. Jag vet inte om man kan förvänta sig 91 mål varje gång, säger Messi till France Football.

Han berättar att varje guldboll betyder lika mycket för honom. Känslan kan variera på olika sätt, men den är alltid lika stark.

- Min första är unik för mig. Den andra gjorde mig enormt glad eftersom den var så oväntad. Och vid nummer tre var det en stor ära att tangera Michel Platini och Johan Cruijff.

När det gäller fotbollsmässiga minnen står sig dock pokalerna och titlarna slätt. Det är själva ögonblicken på planen som Messi minst bäst med sin karriär.

- När jag sluter ögonen är det första som poppar upp Champions League-finalen i Rom 2009, när vi vann mot Manchester United. Mitt nickmål, den kollektiva glädjen vi upplevde med laget... Alla rekord är fina att tänka på, men den där nicken är vad jag brukar drömma om, säger Messi.

Publicerad 2013-01-12 kl 11:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons