Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Messi om tiden i Barcas ungdomslag: "Piqué var en retsticka"

Foto: Scanpix.

BARCELONA. Tio år efter debuten med Barcelonas B-lag tittar Lionel Messi tillbaka på tiden i klubbens ungdomslag.
- Jag har formats av La Masias värdesättningar, säger Messi.

“Promeses” (talangerna) är ett program på Barça TV som följer Barcelonas ungdomslag och talanger. Programmet började sändas 2004 och en av de första intervjuerna som gjordes var med Lionel Messi efter att spelaren gjort sin debut med klubbens B-lag.

För att fira att programmet nu fyller 10 år har man nu gjort en ny intervju med Messi, där spelaren tittar tillbaka på tiden i ungdomslagen.

- Barça har gett mig allt. Jag har formats av La Masias värdesättningar och jag är den jag är idag tack vare dem, säger Messi i intervjun.

Lionel Messis start i Barcelona började dock inte på bästa möjliga sätt och Barçastjärnan kommer ihåg den jobbiga tiden när han tvingades stå vid sidan av planen.

- Det var ren lycka när Barça hörde av sig. Men först var jag där i sex månader utan att få spela tills värvningen gick igenom. Sen efter min första match blev jag skadad. Det var en väldigt jobbig tid. Min bröder återvände till Argentina, men jag var säker på att jag vill kämpa för min dröm att spela i Barcelonas A-lag, säger Messi.

Redan i ungdomslagen träffade han två av sina nuvarande lagkamrater, Gerard Piqué och Cesc Fàbregas.

- Cesc var väldigt viktig för laget, han var en väldigt glad kille. Piqué var en retsticka, han är lite lugnare nu, men han har alltid varit snäll mot mig.

I intervjun gav Messi även lite råd till de ungdomsspelare som idag finns i La Masia.

- Det är ett exempel för alla att följa när man ser så många egen producerade spelare i A-laget. Vi välkomnar de spelare som kommer upp och tränar med oss. Jag vill se dem njuta, det är det viktigaste i den här sporten. Om de jobbar hårt och visar en stor vilja så tror jag att alla deras drömmar kan bli verklighet. 

Publicerad 2014-03-12 kl 13:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons