POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN

Messi om viljan att vinna: "Pratade inte med någon på flera dagar"

Foto: SCANPIX

BARCELONA. Lionel Messi är van vid att vinna, men det har tagit tid för argentinaren att lära sig hantera en förlust.
- Innan när jag förlorade en match så pratade jag inte med någon på flera dagar, säger Barca-stjärnan till klubbens hemsida.

Lionel Messi har påbörjat 2015 på bästa möjliga sätt och argentinaren ser ut att bryta nya rekord varje helg. Men under fjolåret var det annorlunda och 2014 är ett år Barcelona-stjärnan helst vill glömma

- Jag startade den här säsongen på ett annorlunda sätt efter allt som hände mig förra säsongen. Jag hade ett tufft år på grund av händelser utanför planen, skador och min form. Jag missade flera matcher på grund av en skada och när jag kom tillbaka kändes det inte rätt. Det är ett år jag snabbt har försökt glömma så att jag kan komma tillbaka till min bästa form genom att jobba hårt, le och anstränga mig. Nu mår jag väldigt bra, säger Messi till FC Barcelonas officiella hemsida.

Vid 27 års ålder har Messi vunnit i stort sett allt som en fotbollsspelare kan vinna och slagit alla möjliga rekord men det är inget han själv tänker på.

- Jag och min fru har känt varandra sedan vi var små så ibland tänker vi tillbaka på allt som har hänt. Men på planen är det mycket svårare och jag kommer inte kunna stanna och tänka på vad jag lyckats med förrän jag avslutat min karriär.

Han blev pappa för första gången under 2012 och menar att hans son, Thiago, lärt honom mogna och hantera förluster på ett bättre sätt.

- Min son har förändrat allt. Innan om jag förlorade en match så pratade jag inte med någon på tre eller fyra dagar tills allt lugnat ner sig. Nu om jag förlorar en match så åker jag hem och ser min son och jag glömmer allt. Ilskan stannar inom mig. Att bli far har hjälpt mig att mogna och hjälpt mig inse att det finns annat i livet än fotboll, säger Messi.

Publicerad 2015-04-14 kl 13:18
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå