Messi saknades - då stod Coutinho för klassmål i nya segern

La Liga

Lionel Messi saknades på grund av tillskott till familjen.
I hans frånvaro stod Philippe Coutinho för ett riktigt klassmål i segern mot Malaga.
- Nu kan vi koncentrera oss på Chelsea, säger Coutinho, enligt Marca.

Mötet mellan jumbon Malaga och serieledaren Barcelona blev precis så ospännande som man kunde förvänta sig. Gästerna gjorde både 1-0 och 2-0 under den första halvtimmen och när sedan Samuel Garcia bara ett par minuter senare fick syna det röda kortet efter en vårdslös tackling kändes matchen avgjord.

Barca inledde målskyttet genom Luis Suarez. Suarez hittade rätt med pannan och nickade in sitt 21:a ligamål för säsongen. Men matchens behållning kom tio minuter senare genom nyförvärvet från Liverpool, Philippe Coutinho.

Ousmane Dembele stod för framspelningen som Coutinho sedan, bakom sin egen rygg, vrickade i mål mellan benen på en försvarare. Bollen letade sig in vid den bortre stolpen och betydde alltså 2-0 i matchen. Ett riktigt vackert mål. Det var 25-åringens andra ligamål sedan ankomsten till Barcelona.

- När vi gjorde ett mål till så kontrollerade vi matchen och vi lämnar glada med tre poäng, säger Coutinho, enligt Marca.

- Nu kan vi koncentrera oss på Chelsea.

Leo Messi saknades i Barcelonas trupp på grund av att han under lördagen fick sitt tredje barn.

- Leo är bäst i världen, vi behöver alltid honom. Men någonting trevligt hände i hans liv, jag gratulerar honom och nu ser vi fram emot att han ska vara tillbaka till nästa match.

Barcelona, som vann seriefinalen mot Atletico Madrid för en vecka sedan, har fortsatt ett järngrepp om La Liga-titeln. Värt att notera från den spanska ligan under lördagen var dessutom att Valencia tog en fin bortaseger mot Sevilla. Slutresultatet skrevs till 2-0 efter att Rodrigo gjort båda målen.

Malaga: Roberto, Rosales, Luis Hernández, Ignasi Miquel, F. Ricca, Iturra, Lacen, Samuel, Chory, D. Rolan, En-Nesyri.

Barcelona: Ter Stegen, Piqué, Alba, Umtiti, Rakitić, Paulinho, Coutinho, Busquets, Roberto, Suárez, Dembélé