POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN

Messis hyllning till Tito: "Jag var en bänkspelare - du var den förste som trodde på mig"

Foto: Scanpix

Lionel Messi med hyllningströja till Tito Vilanova.

Barcelonas spelare är bestörta efter beskedet att deras förre tränare Tito Vilanova gått bort. Via sociala medier tar många av klubbens stjärnor farväl.

"Du var den förste som trodde på mig, vila i frid", skriver Lionel Messi.

På fredagen meddelade FC Barcelona att Tito Vilanova förlorat kampen mot cancern efter en lång tids sjukdom. Han blev 45 år gammal och efterlämnar en hustru och två barn. Givetvis tog fotbollsvärldem emot nyheten med bedrövelse, och inte minst inom Barcelona råder förstämning.

Så här skriver några olika A-lagsspelare som valt att berätta om sin sorg via twitter och Facebook.

Victor Valdés: "Tito Vilanova var en av de bästa tränarna jag har haft i min karriär. Tack för allt du har gett oss. Vila i frid. En stor kram till hela hans familj, ni har mitt största stöd."

Sergi Roberto: "Vila i frid Tito. Tack för allt du har lärt oss och att du aldrig slutade kämpa. Du kommer alltid att vara med oss."

Cesc Fabregas: "Tito, tack för allt du gav till fotbollen och till Barça. Alla culés kommer vara förevigat tacksamma. Personligen träffade jag dig för första gången för 14 år sedan och jag kan säga att det finns få människor som dig. Tack för att du alltid trodde på mig, för att du hjälpte mig att utvecklas och överkomma både personliga och professionella problem. Mina kondoleanser till Montse, Carlota och Adrià, och resten av din familj och vänner. Vi kommer alltid att ha dig i våra hjärtan. Vila i frid, Tito".

Lionel Messi: "Tito var den första personen som trodde på mig. Jag var en bänkspelare - sen spelade han mig från start i U16 laget." (Tito var Messis tränare när han spelade i klubbens Cadetlag, även Piqué och Cesc fans i laget).

Jonathan Dos Santos: "Det är en oersättlig förlust. Mina kondoleanser till hela familjen. Jag kommer för alltid att minnas dig. Vila i frid TITO!"

Martin Montoya: "Vila i frid Tito! Tack för allt du har gjort, för att du har fått oss att njuta av Barça och för att du kämpade in i det sista. Vila i frid för evigt, Tito."

Andres Iniesta: "Jag har inga ord. Du har varit och kommer att vara en förebild, jag är stolt över att ha varit en del av ditt liv. Jag kommer aldrig glömma dig. Stor styrka till din familj! Vila i frid míster. En puss"

Eric Abidal: "För allt som vi gick igenom tillsammans, jag kommer alltid att minnas dig min vän, vila i frid. Tack för kampen. Min kärlek och mitt stöd är med din familj. (plus en bild på när Abidal och Tito lyfte ligatiteln tillsammans i fjol)

Barcelonapresidenten Bartomeu: "Tito Vilanova var både en mänsklig och sportslig förebild för FC Barcelona. En fantastisk person, som aldrig kommer glömmas bort. Tack för allt du har lärt oss. Vila i Frid."

Cristian Tello: "Förbannade sjukdom. Du tog livet från en fantastisk man. Men du kommer aldrig att ta mina fantastiska minnen" 

Publicerad 2014-04-25 kl 19:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå