Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Mourinho: "Jag är redo att vinna titlar"

Han har hånat Messi, attackerat en Barcelonaledare och riskerar en lång avstängning. Jose Mourinho har onekligen stått i fokus under försäsongen.

Nu måste bråkstaken visa att han är en vinnare — även i Spanien.

För en Real Madrid-supporter finns det bara en sak som gör lika ont som när det egna laget förlorar. Det är när Barcelona vinner.

Därför blev 2010—2011 ytterligare en i raden av smärtsamma säsonger för alla anhängare till de vita fotbollseleganterna.

Tilltänkte frälsaren Jose Mourinho förde Real Madrid till tredje raka andraplatsen i ligan, samtidigt som Barcelona vann en klassisk dubbel med Champions league-triumfen som given höjdpunkt.

Försenad premiär

Inför helgens La liga-premiär, en vecka försenad på grund av spelarstrejken, är det få som tror att Real Madrid ska kunna peta Barca från tronen.

Men det är i underdog-rollen Jose Mourinho trivs som bäst.

Det är också då han är som argast.

Barcastjärnan Lionel Messi firade segermålet, 3—2, i supercupfinalen förra veckan med att höja ett finger mot den 48-årige portugisen.

Mourinho svarade med att göra en obscen gest mot Messi — och efteråt stoppade han ett finger i ögat på Barcelonas assisterande tränare Tito Vilanova. Den senare händelsen utreds nu av det spanska fotbollsförbundet och kan leda till tolv matchers avstängning.

Även om matchen inte bidrog till att göra den kontroversielle tränaren mer populär, så visade den att Real Madrid kan vara på väg att täppa till gapet till Barcelona.

Trots att klubben varit ovanligt anonym på transfermarknaden.

Ekonomisk kris

Den ekonomiska krisen tvingar visserligen alla spanska lag att hålla hårt i plånboken, men kanske har Mourinho fått Real Madrid att förstå att det inte räcker att köpa in nya stjärnor varje år för att passera Barcas nästintill självspelande lag.

För det första krävs ett stabilt försvar — och det hoppas Mourinho få med hjälp av den portugisiske landslagsmannen Fabio Coentrao, ny från Benfica.

Jose Callejon, tillbaka i moderklubben efter en utflykt till Espanyol, är den enda förstärkningen i anfallet.

Mourinho medger att truppen är tunn, men säger att han inte planerar att göra några fler köp innan transferfönstret stänger på onsdag.

- Vi har två spelare på varje position och ett balanserat lag. Vi har gjort en bra försäsong och för mig känns det bättre än tidigare i Madrid. Jag är redo att vinna titlar, säger han.

Real Madrid premiärspelar mot Zaragoza på bortaplan på söndag, dagen efter ställs Barcelona mot Villarreal på hemmaplan.

TT

Publicerad 2011-08-26 kl 17:10
Annons
Annons
Annons