Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Moyes fick råd av Arteta inför Spanienflytten

Foto: AP

David Moyes, ny Sociedad-tränare

BARCELONA. David Moyes klar som ny tränare för La Real, men det var inget självklart val.

- Han hade en del tvivel och jag delade med mig av mina tankar om klubben, säger före Sociedadspelaren Mikel Arteta till Cadena SER.

Efter att Jagoba Arrasate fick sparken förra veckan har David Moyes fått förtroendet som Real Sociedads nya tränare. Men det var inte utan tvivel som skotten tog jobbet.

Spanjoren Mikel Arteta som hade Moyes som tränare i Everton berättar i en intervju med radiokanalen Cadena SER att han pratat med Moyes om övergången.

- Jag har gett han mina åsikter och tankar om La Real. Han hade en del tvivel, precis som vem som helst i hans situation skulle haft, säger Mikel Arteta till Cadena SER.

För att Moyes ska lyckas i La Real menar Arteta att det är viktigt att han får en bra start.

- Det skulle skada honom om han inte fick laget att gå framåt från början. Jag önskar honom all lycka, han är en tränare som kan få en spelare att kämpa för sitt liv åt honom. Han är en tränare som förtjänar detta.

Det finns dock vissa saker som Arteta tror kan komma att skapa problem för Moyes i hans nya klubb.

- Det finns vissa saker som kommer försvåra det för honom som språkbarriären eller hans bristande kunskap om spansk fotboll, det skulle kunna ge negativ effekt. Men när han tog beslutet att gå till Real Sociedad framför andra erbjudanden som han hade så var det för att han ser potential för framtiden.

Real Sociedads kapten Xabi Prieto är däremot säker på att Moyes har en del kunskap om den spanska ligan.

- Jag tittar en hel del på Premier League och andra ligor och vet hur de spelar där, jag tror att han har gjort samma sak med den spanska ligan. Jag tror inte att Moyes kommer komma hit utan någon kunskap om La liga, säger Xabi Prieto till Real Sociedads hemsida.

I La Real är man enligt lagets kapten förväntansfulla över framtiden med sin nya tränare.

- Vi ser verkligen fram emot att få lära känna honom och följa hans order. Han är en fantastisk tränare med en stor prestige och han kommer hit efter att ha nått stor framgång i England. Jag hoppas även att La Real nu kan visa vad vi är kapabla av.

Att Moyes skulle ta över i klubben efter att Arrasate fått sparken var inte något Prieto hade förvänta sig.

- Till att börja med var det en stor överraskning för han kommer från att vara tränare för en av de största klubbarna i världen, Manchester United. Men när vi fick veta att han skulle bli vår nya tränare blev jag väldigt glad och jag ser fram emot hans ankomst.

Publicerad 2014-11-12 kl 21:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons