Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Muskelskadorna oroar Barca - nio spelare saknas

Foto: Scanpix.

BARCELONA. Femton muskelskador på fyra månader - skadelistan växer i Barcelona.

Victor Valdés och Dani Alvés återvände båda från landslagsuppehållet med muskelskador och blev så de senaste tillskotten på FC Barcelonas växande skadelista.

Listan har nu nått upp till nio spelare: Victor Valdés, Dani Alvés, Lionel Messi, Jordi Alba, Xavi, Cesc Fabregas, Cristian Tello, Gerard Piqué, och Jonathan Dos Santos. Men det som oroar mest för Barça är mer än hälften har muskelskador.

Fabregas och Piqué förväntas dock kunna delta i matchen mot Granada till helgen trots att man missat Spaniens två matcher under veckan.

Sedan säsongen började har Barça drabbats av totalt 21 skador där hela 15 stycken har varit muskelskador som drabbat elva olika spelare.

Femton muskelskador på bara fyra månader är den högsta siffran i FC Barcelona på de senaste tre åren. Och nu ifrågasätts det i Spanien huruvida Barcelona sköter förebyggandet av skador jämfört med tidigare år.

För radiokanalen Cadena COPE har klubbens sportchef Andoni Zubizarreta förklarat att klubben sedan Guardiola lämna har ändrat de fysiska träningsrutinerna men han poängterar att kraven på träningarna och dieten är densamma.

Publicerad 2013-11-22 kl 14:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons