Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Neymars pappa lägger alla kort på bordet - fanns en deal redan 2011

Foto: AP

Sandro Rosell, infälld, och Neymar

BARCELONA. Neymars pappa har nu erkänt att det fanns en deal med Barcelona redan 2011. Klubben ska då ha betalat Neymar Sr 87 miljoner kronor för att garantera att Neymar inte skulle gå till någon annan klubb.

Neymar Sr vill efter den infekterade historien kring sin son nu lägga ut alla korten på bordet.
- Vi vill förtydliga detta så att det kan ge lite lugn och ro till min son, så att han kan spela VM utan att detta stör honom, säger Neymar Sr under en presskonferens i Brasilien.

Neymar Sr fortsätter att förklara att ytterligare 236 miljoner kronor betalades till hans företag av Barcelona när övergången genomfördes förra sommaren. Även om Barcelona betalade 87 miljoner kronor i förväg 2011, så har klubben inte brutit mot några av FIFA regler, insisterar Neymar Sr.
- Det är inget brott. Santos visste om dealen och de betalade inte pengarna till Neymar. De betalade till mitt företag.

Spelarens pappa fortsätter med att förklara att om spelaren skulle ha ändrat sitt beslut och velat gå till en annan klubb, så skulle pengarna behöva betalas tillbaka till den katalanska klubben.

Totalt fick företaget N&N, som Neymar Sr äger, 351 miljoner kronor av FC Barcelona, men Neymar Sr förklarar att de hade kunnat få ännu mer pengar om de hade väntat till 2014.
- Han hade kunnat lämna Santos gratis 2014 och mitt företag hade då kunnat få 1 miljard kronor själva, eftersom det fanns klubbar som var villiga att betala så mycket, säger Neymar Sr.

Publicerad 2014-01-29 kl 15:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons