Numancia klarade oavgjort på Santiago Bernabeu

La Liga

Real Madrid ställde upp med en elva full av reserver. Då klarade Numancia från andradivisionen 2-2 på Santiago Bernabeu. Real är dock vidare till kvartsfinal i Copa del Rey efter totalt 5-2 i dubbelmötet.

Real Madrid har halkat efter i La Liga och tränaren Zinedine Zidane har fått hård kritik. Efter poängtappet i ligan mot Celta Vigo senast var vänsterbacken Marcelo knäckt.

- Vi är ledsna och helt jävla sänkta, sa brasilianaren enligt Marca.

- Vi försöker att komma ur den här röran och jobbar för att göra det, men vi gillar inte det här alls. Det är svårt, för ju fler matcher du kryssar eller förlorar, desto mer ökar pressen.

Under onsdagskvällen kom ett nytt besvikande resultat för Real. Laget hade 3-0 med sig från bortamötet med Numancia i Copa del Rey och ställde upp med ett lag fullt av reserver i returen på Santiago Bernabeu.

Efter tio minuter tog hemmalaget ledningen. Lucas Vazquez nickade in Dani Carvajals inlägg till 1-0.

Numancia, till vardags i andradivisionen, reste sig dock. Precis före halvtidsvilan snickrade gästerna ihop ett vackert anfall som avslutades av Guillermo till 1-1. Målskytten hade hoppat in på planen bara minuter innan.

Real återtog ledningen en kvart in i andra när Borja Mayoral nickade ner bollen till Lucas Vazquez som tryckte in sitt andra mål för kvällen med ett skott i nättaket.

Numancia skulle dock komma tillbaka igen. I den 83:e minuten skickade Saul Garcia in ett inlägg som Guillermo vackert nickade in till 2-2. Inhopparen blev därmed tvåmålsskytt och gav ett mycket meriterande resultat till gästerna.

Real är dock trots allt enkelt vidare till kvartsfinal i cupen efter totalt 5-2 i dubbelmötet.

Lagens startelvor:

Real: Casilla - Carvajal, Vallejo, Nacho, Theo - Llorente, Asensio, Kovacic, Ceballos -Vazquez, Mayoral.

Numancia: Munir, Saul, Elgezabal, Calvo, Higinio, Nacho, Medina, Grego, Mateu, Larrea, Nieto.