Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN
39v

Nya detaljer avslöjade kring Messi - betalade in 120 miljoner i skatt

Foto: TT.

Leo Messi har redan dömts för skattebrott.
Och 2016 betalade argentinaren tillbaka nära 120 miljoner kronor till spanska skattemyndigheter för att slippa ytterligare straff.
Det rapporterar tyska Der Spiegel i samarbete med Football Leaks.

Sommaren 2016 dömdes Lionel Messi till ett villkorligt fängelsestraff på 21 månader. Argentinaren dömdes då för tre olika skattebrott som skedde mellan åren 2007-2009. Messi överklagade, men i maj i fjol fastställde högsta domstolen straffet. Enligt Marca hade Messi då undvikit att betala cirka 40 miljoner svenska kronor i skatt. Messi fick dock inte sitta av någon faktisk tid i fängelset då straffet var på under två år, samt på grund av att Messi sedan tidigare var ostraffad.

Nu rapporteras nya fakta vad gäller Barcelona-stjärnans skatteaffärer. Den tyska tidningen Der Spiegel har, i samarbete med visselblåsarsajten Football Leaks, nu avslöjat att Messi 2016 betalade tillbaka hela 12 miljoner euro, knappt 120 miljoner kronor till den spanska skattemyndigheten.

Enligt tidningen handlade det om inkomster som betalats ut till Messis far samt pengar som Barcelona betalat ut till argentinarens fond. Der Spiegel skriver att myndigheterna menade att pengarna skulle anses som lön och att Messi därmed också var skattepliktig för inkomsten.

Så för att undvika mer trubbel med rättvisan ska Messi alltså i efterhand ha betalat in 120 miljoner kronor, efter hårda påtryckningar från klubben. Men enligt Der Spiegel, som kommer att publicera alla detaljer under måndagen, var det i slutändan Barcelona som stod för argentinarens nota.

Publicerad 2018-01-14 kl 09:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons