Chockförlust mot Betis senast.
Skadedrabbat mot Alavés.
Men Real Madrid räddades av nyförvärvet Dani Ceballos.

Real Madrid är åter tillbaka på vinnarspåret. Efter chockförlusten mot Betis studsade laget under lördagen tillbaka i bortamötet med Alavés.

Real, som saknade flera tunga namn i startelvan mot Alavés (däribland Marcelo, Toni Kroos och Karin Benzema), fick en drömstart i lördagens bortamöte och nyförvärvet Dani Ceballos ordnade ledningsmålet redan efter tio minuters spel och satte gästerna i förarsätet.

Alavés, som inlett säsongen med fyra matcher utan att göra mål framåt, kvitterade sedan genom lagkapten Manu Garcia. Glädjen blev dock högst kortvarig då Ceballos, bara minuterna senare, stod för sitt andra mål för kvällen.

Slutresultatet skrevs till 2-1 till gästerna, en nödvändig seger för att inte släppa i väg de övriga toppkonkurrenterna för långt.

Alavés: Pacheco - Maripan, Ely, Vigaray, Duarte - Burgui, Torres - Garcia, Medran, Ibai - El Haddadi

Real Madrid: Navas; Carvajal, Ramos, Varane, Nacho - Casemiro, Isco, Ceballos - Vazquez, Ronaldo, Asensio.