Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Nyförvärvet om tunga starten i Atlético: "Fotbollen här är tuffare och snabbare"

Foto: Scanpix

BARCELONA. Raúl Jiménez trivs bra i Atlético de Madrid men erkänner att han haft svårt att anpassa sig.
- Det är en stor omställning att komma hit från Mexico, fotbollen är mycket tuffare och snabbare, säger Jiménez enligt AS.

Raúl Jiménez kom till Atlético de Madrid i somras från mexikanska Club América och 23-åringen erkänner att det varit en svår omställning.

- Att anpassa sig här är något som kommer att ta tid. Men det känns bra, jag jobbar hårt på träningarna och försöker ta en startelveplats. Något som jag vet är svårt med tanke på kvalitén hos mina lagkamrater.

Fotbollen i Mexico och Spanien skiljer sig åt en hel del enligt Atléticoanfallaren.

- Jag är nästan 100 procent. Det är en liten bit kvar men jag tar det dag för dag. Det är väldigt svårt att komma från Mexico till den här typen av fotboll, allt är mycket tuffare och snabbare.

Efter en tuff start i den nya klubben har Jiménez fått utstå en del kritik, men uttrycker att hans relation med fansen är bra och att han hanterat kritiken på ett bra sätt.

- På gatorna är det bra, folk frågar mig hela tiden om bilder och autografer och jag vill ge tillbaka genom att göra bra ifrån mig på planen.

- Jag är väldigt lugn för tillfället, jag har tagit all kritik så bra som jag kan. Jag förstår att det är ett stort steg för mig och att det är svårt. Men jag är väldigt privilegierad över att vara här och jag vill ta vara på den här chansen som Cholo har gett mig, säger Jiménez enligt AS.

Publicerad 2014-10-09 kl 14:43
Annons
Annons
Annons