Nytt poängtapp för Barca - tappade 2-0-ledning

La Liga

Med ett mål och en assist såg Messi ut att ta Barcelona mot en säker seger hemma mot Deportivo.
Med två sena mål kom gästerna dock tillbaka och det hela slutade med ett nytt poängtapp för Barca.

Med fem minuter kvar av den första halvleken öppnade Lionel Messi målskyttet på Camp Nou för sitt Barcelona som också gick till halvtidsvila med en ledning i ryggen.

När samme Messi sedan serverade Ivan Rakitic till 2-0 med halvtimmen kvar att spela såg de regerande mästarna ut att gå mot en klar seger.

Deportivo La Coruna som kom till mötet med sex raka matcher utan förlust ville dock annorlunda.

Med kvarten kvar att spela reducerade först Lucas Perez och knappt tio minuter senare höll sig Alejandro Bergantinos framme och slog in 2-2-kvitteringen.

Poängtappet  - som var Barcas andra raka i ligan och tredje totalt (oavgjort mot Leverkusen i CL) - innebär att både Atletico Madrid och Real kan ta in viktiga poäng på Messi och kompani.