Nytt poängtapp för Barcelona - fick endast oavgjort mot Celta Vigo

La Liga

Barcelona åkte på andra raka poängtappet i La Liga.
Under lördagen fick man endast oavgjort hemma mot Celta Vigo efter en minst sagt fartfylld tillställning.

Barcelona har gått starkt i La Liga under hösten och inför dagens hemmamöte med Celta Vigo hade man tagit elva segrar på de 13 inledande omgångarna. Senast fick man dock nöja sig med oavgjort i seriefinalen mot Valencia - och under lördagen kom andra raka poängtappet.

Gästerna tog ledningen knappt halvvägs in i den första halvleken. Efter en snabb omställning svarade Marc-André Ter Stegen för en jätteräddning men lyckades inte mota returen som Iago Aspas stötte i mål från nära håll.

Ledningen varade dock inte särskilt länge och Leo Messi kvitterade bara två minuter senare. I den 62:a minuten fullbordades vändningen när Jordi Alba hittade in till Luis Suarez efter ett mönsteranfall. Suarez kunde behärskat sätta 2-1 i nästintill vidöppet mål.

Men Celta kom tillbaka och svarade, likt Barcelona, med ett snabbt kvitteringsmål. Maxi Gomez serverades centralt i straffområdet och dundrade in 2-2 åtta minuter senare.

Barca tryckte på för ett ledningsmål och chanser fanns för bland annat Gerard Piqué som nickade i stolpen. Men Gomez mål blev matchens sista och därmed tappade Barcelona poäng för tredje gången den här säsongen. Man är dock fortsatt serieledare, nu med fem poäng ner till Valencia som har en match mindre spelad.

John Guidetti satt på bänken hela matchen för Celta Vigo.

Lagens startelvor:

Barcelona: Ter Stegen - Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Rakitic, Busquets, Paulinho, Iniesta - Messi, Suarez.

Celta Vigo: Blanco - Gomez, Fontas, Mallo - Wass, Lobotka, Jozabed, Mendez, Sisto - Aspas, Gomez.