Nytt poängtapp för Real - Las Palmas kvitterade sent

La Liga

Las Palmas gav Real Madrid ett nytt tungt poängtapp.
Serieledarna släppte in 2-2 fem minuter från slutet och tappade segern.

Real Madrid var ute efter revansch efter poängtappet senast, 1-1 mot Villarreal hemma på Santiago Bernabeu. Men istället blev det bara en poäng på nytt när serieledarna gästade Las Palmas.

Efter sju minuter testade Alvaro Morata Las Palmas målvakt Javi Varas med en fin nick efter en fast situation, men Varas kunde styra bollen över.

I den 12:e minuten var Cristiano Ronaldo på väg att rinna igenom Las Palmas försvar. Portugisen obstruerades då av en hemmaförsvarare och föll. Ronaldo kollade långt efter domaren, som dock valde att fria.

I den 33:e minuten tog gästerna ledningen. Nacho tryckte fram blixtsnabbt längs vänsterkanten och slog ett hårt, lågt inlägg som Las Palmas-målvakten Varas styrde upp mot Marco Asensio som nickade in returen.

Men hemmalaget svarade snabbt. Pedro Tana fick bollen i straffområdet och placerade säkert in 1-1 bakom Casilla i Reals mål.

Real-målskytten Marco Asensio byttes ut i den 64:e minuten och ersattes av Karim Benzema. Efter bara tre minuter på planen höll sig fransmannen framme och tryckte in en retur efter ett Ronaldo-skott till 2-1 för Real.

Serieledarna såg sedan ut att ha kontroll på matchen. Men fem minuter från slutet skulle hemmalaget kvittera. Sergio Araujo vann ett motlägg med Kiko Casilla och kunde med lite flyt kriga in 2-2.

Real gjorde en sista kraftsamling men lyckades inte få till ett avgörande. Därmed blev det andra raka poängtappet för Real, som dock fortfarande toppar La Liga en poäng före Barcelona.