Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Ødegaard blir inte yngst någonsin i CL: "Inte med i truppen"

Foto: Scanpix

Martin Ødegaard gör bra ifrån sig i Real Madrids B-lag – men det räcker inte för en plats i klubbens kommande Champions League-trupp.
- Tror inte det, säger Carlo Ancelotti.

Den unge norrmannen har börjat acklimatisera sig till livet i Spanien, och presterat fint i Real Madrid Castilla under tränaren Zinedine Zidanes ledning. Nu när Real Madrid dessutom leder sitt dubbelmöte mot Schalke med 2-0 inför returen hade vissa medier, inte minst i Norge, börjat spekulera kring en eventuell debut i Champions League för 16-åringen.

Men enligt Carlo Ancelotti är det inte sannolikt att Ødegaard finns med ens på bänken under tisdagen.

- Han gör det bra, tränar med Castilla, och visar kvaliteter och en fin personlighet. Men han har varit här väldigt kort tid. Jag tror inte att han finns med i vår trupp nästa match, särskilt inte som vi får tillbaka Luka Modric, säger Ancelotti vid en presskonferens.

Om det trots allt blivit så att Ødegaard fått chansen hade han slagit turneringsrekord gällande ålder i Champions League-sammanhang. Celestine Babayaro, som vid sitt första framträdande tillhörde Anderlecht, var tre dagar äldre, 16 år och 87 dagar vid sin debut, än vad Ødegaard kommer att vara när mötet med Schalke stundar.

Publicerad 2015-03-06 kl 21:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons