Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

OFFICIELLT: Fabregas går till Barcelona

Spekulationerna och ryktena är över. Arsenal och Barcelona är överens om Cesc Fabregas övergång, skriver Arsenal på sin hemsida.

Mitt under supercupmatchen mot Real Madrid fick Barcelonafansen en glad nyhet. Arsenal har godtagit Barcelonas bud på mittfältsstjärnan Cesc Fabregas.

Arsenal meddelar att övergången är klar på sin hemsida.

- Vi har varit tydliga med att vi inte vill att Cesc lämnar, och så är det fortfarande. Men vi förstår Cescs önskan att flytta till klubben i hemstaden, och vi har nu accepterat Barcelonas bud. Vi tackar Cesc för hans insatser, och önskar honom lycka till i framtiden, säger Arsene Wenger.

På presskonferensen efter Barcelonas supercupmatch tackade katalanernas tränare Pep Guardiola Wenger för hjälpen med Fabregas:

- Cesc är en bättre spelare i dag tack vare Arsenal och Wenger.

Det som nu återstår är att Cesc genomgår en läkarundersökning och skriver på ett kontrakt med Barca, troligtvis under måndagen. Mittfältaren lämnar alltså Arsenal efter åtta år i klubben.

Fabregas syster, Carlota Fabregas, tackar alla Arsenalsupportrar på Twitter.

- Jag kan bara säga tack till alla "gunners" som har gett oss sin kärlek. Ni är otroliga. En gång en gunner, alltid en gunner, skriver hon.

Enligt spanska medier betalar Barcelona ungefär 390 miljoner kronor för Fabregas.

Publicerad 2011-08-15 kl 00:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons