Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Oklarheter kring Neymar och Barca - domstolen misstänker fejkat kontrakt

Foto: AP

Sandro Rosell

Neymars flytt till Barcelona fortsätter att väcka misstankar. En spansk domstol har kommit fram till att den brasilianske stjärnans kontrakt kan innehålla felaktigheter.

Ni känner kanske till bakgrunden: Före jul slog en styrelsemedlem inom Barcelona larm om vad han påstod vara oegentligheter kring värvningen av Neymar förra sommaren. Många avfärdade dock Jordi Cases uppgifter som oriktiga, eftersom han och president Sandro Rosell tidigare hade gjort upp i en förbittrad maktstrid. Jordi Cases försökte då, och misslyckades med, att få igenom en misstroendeförklaring mot Rosell, och anklagelserna gentemot denne fördes inte fram förrän efter den händelsen.

Hur som helst, när Jordi Cases till sist offentliggjorde sina misstankar om Neymars kontrakt beslutade en spansk domstol att kräva in dokumentation kring övergången. Syftet var att granska i detalj om några fel begåtts. På fredagen kom så det första uttalanden från processen. Domaren som har hand om målet meddelar att det faktiskt dykt upp oklarheter kring hur köpesumman på närmare 550 miljoner kronor egentligen fördelades. Något som tycks ge visst stöd för Jordi Cases påståenden.

Åklagaren José Perals hävdar att en stor del av köpesumman för Neymar, drygt 400 miljoner kronor, inte kom den säljande klubben, Santos, till godo. Den brasilianska föreningen ska bara ha fått 150 miljoner kronor, medan den resterande summan kan ha försvunnit någonstans längs vägen. Oklart vart.

- De kontrakt som skrivits under mellan parterna överensstämmer inte rakt igenom med hur verkligheten ser ut. Kontrakten kan ha fejkats för att ge en falsk bild över betalningsvägarna, säger Perals.

Exakt vad som hänt går inte att utröna ännu, men Goal.com skriver att Sandro Rosell riskerar att dras in i härvan och att han kan kallas till domstolen för att ge sin version till vart pengarna tagit vägen.

Publicerad 2014-01-10 kl 21:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons