Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Ordkrig mellan Barcas presidentkandidater: "Förstör för klubben"

Barcelonas Josep Maria Bartomeu är förbannad på Joan Laporta, utmanaren till presidentposten som ska tillsättas i mitten av juli.
- Sluta svärta ned vår klubb, dundrar Bartomeu.

De båda kandidaterna gör upp om positionen som ledare för klubben vid ett val som är utlyst till 17 juli, men det har inte varit någon direkt försonlig stämning herrarna emellan. Tvärtom. Under valupptakten har utspelen haglat och Joan Laporta, som satt på presidentposten mellan 2003 och 2010, har vid upprepade tillfällen anklagat sin konkurrent för att ljuga inför supportrarna och vara under utredning av polisen, misstänkt för korruption och skattebedrägerier.

Nu har Josep Maria Bartomeu fått nog. Han hävdar att den uppmärksammade härvan kring värvningen av Neymar inte alls har med lagbrott eller oegentligheter att göra utan på sin höjd har det varit fråga om en illa skött affärsuppgörelse. Enligt honom är uttalandena från Laporta "olidliga".

- Häromdagen sade han att Barcelona blivit åtalat för korruption och det är inte sant. Han får gärna kritisera mig som person men jag tolererar inte att han svärtar ned klubben. Det är oacceptabelt, säger Bartomeu till EFE.

- Klubben står under utredning misstänkt för att ha undanhållit skattepengar, och vi kan ha gjort rätt eller fel, det får rättsprocessen utvisa. Men att göra fel är inte detsamma som korruption. Laporta skadar Barcelona. Sluta anklaga klubben, Barca misstänks inte för korruption, sluta.

Publicerad 2015-07-04 kl 22:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons