POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN

Ordkrig mellan Xavi och Casillas stör landslaget - Del Bosque tvingas medla

Foto: AP

Pepe trampas i huvudet av Sergio Busquets

BARCELONA. Iker Casillas och Xavi har hamnat i ett ordkrig om Sergio Busquets “stämpling” på Pepe, nu reagerar Vicente Del Bosque.
- De får inte falla ner i fällan de själva har skapat, säger den spanska förbundskaptenen till El Plural.
Under El Clásico som spelades på Bernabeu i mars utbröt ett tumult efter Barcelonas 2-2-mål. Under tumultet föll Pepe till marken och på tv-bilderna kan man se hur Busquets ena fot hamnade på Pepes huvud.

Men om Sergio Busquets med vilje trampar på Pepes huvud råder det delade meningar om och situationen har skapat debatt i Spanien och ett ordkrig mellan spelarna.

Först ut att uttala som om incidenten var Sergio Busquets som menade att han var oskyldig mot anklagelserna.
-  Där finns bilder som tydligt visar att det inte var medvetet. En av värdena hos en människa är att vara ärlig och kunna erkänna när man ska be om ursäkt. Detta är något som spansk media har forcerat fram. Hade jag trampat på honom i huvudet så skulle han haft märke från skostorlek 45, säger Busquets till AS.

Efter det har även Pepe uttalat sig i media och uttrycker att han hade kastats ut ur Spanien om han gjort som Busquets.
-  Om det hade varit jag och inte Busquets som gjorde så hade jag inte spelat för Real Madrid längre, folk hade inte velat ha mig kvar i Spanien. Då jag har ett rykte om att vara en “mördare” så skulle de kastat ut mig, säger Pepe till Marca.

Därefter tog sig även Real Madridkaptenen Iker Casillas sig in i debatten för att försvara Pepe.
-  Bilderna talar för sig själv. Pepe har hela lagets stöd. Jag tänker inte gå in på detaljerna då det var en stökig situation, men enligt mig betedde sig Busquets illa. Nästa gång jag träffar honom ska jag dra honom i örat, säger Madridkaptenen till AS:

Ett uttalande som fick Barcelonas Xavi att reagera på att Busquets egna lagkamrater (i landslaget) nu var emot honom.
-  Vi har inget tvivel emot Busquets. Folk har varit väldigt orättvisa mot honom, även hans lagkamrater i landslaget. Det är uppenbart att han inte trampar Pepe i huvudet. Vi behöver inte ens försvara honom, bilderna gör det, säger Xavi på presskonferensen inför mötet med Atlético Madrid.

Iker Casillas och Xavi Hérnandez har trots att de på planen är stora rivaler alltid haft en nära vänskap vid sidan av planen. En vänskap som kommit att betyda mycket för sammanhållningen i det spanska landslaget. Att de två nu gått in i ett ordkrig har därför fått den spanska förbundskapten Vicente Del Bosque att reagera.
- Jag hoppas att Xavi och Casillas inte faller ner i den fälla som de själva har skapat. De är smarta och vet hur de ska ta sig ur det här. Men vi vet alla var detta kommer ifrån, säger Del Bosque till El Plural.

Inför EM 2012 tvingades Del Bosque att kalla till ett krismöte för att lösa de sprickor som uppstått i truppen efter ett marton av El Clásicon. Något den spanska förbundskaptenen lyckades med och han tror nu att inget kan förstöra atmosfären i laget.
- Det smutsiga kriget mellan Pepe och Busquets är något som måste lösas emellan dem. Men om inte ens Mourinho kunde förstöra den goda stämningen i det spanska landslaget så kan inget göra det, säger Del Bosque till El Plural.
Publicerad 2014-04-08 kl 13:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå