Oyarzabal fixade seger för Real Sociedad

La Liga

Alexander Isak hade inte sin bästa dag på jobbet när Real Sociedad vann borta mot Cadiz.
Istället var det Mikel Oyarzabal som ordnande segern för gästerna.

Se höjdpunkterna från Real Sociedads seger i spelaren ovan.

Real Sociedad har inlett säsongen med två segrar och en förlust och står på sex poäng. Alexander Isak jagar dessutom första ligamålet för säsongen. Cadiz har på tre matcher spelat in två poäng.

Det var en första halvlek som Real Sociedad styrde men utan att skapa några hetare chanser. Alexander Isak blev isolerad i spelet och hade inga större aktioner under de första 45 minuterna som också var mållösa.

I den andra halvleken fick Isak ett bra läge att ge gästerna ledningen. Svensken spelades fram men kom lite ur vinkel och avslutet rensades bort.

Det skulle dröja till den 71:a minuten innan det förlösande segermålet kom för Real Sociedad. Då var det Oyarzabal som klev fram och ordnande seger för baskerna. Det första målet blev han vackert framspelad av Elustondo som slog en djupledsboll som spanjoren nickade i mål.

Alexander Isak blev utbytt med en kvart kvar att spela, och svensken hade inte sin bästa dag på jobbet.

Istället var det den spanska landslagsstjärnan Oyarzabal som blev matchavgörande. Den här gången på straff som innebar 2-0 till gästerna vilket också blev slutresultatet.

Det var lagets tredje raka segern - och tredje raka segern utan insläppt mål för Real Sociedad som nu ligger trea i tabellen.

Cadiz: Ledesma – Fali, Mauro, Cala – Sanchez, Carcelen, Fernandez, Jönsson, Espino – Negredo, Sobrino

Real Sociedad: Remeiro – Gorosabel, Elustondo, Le Normand, Munoz – Merino, Guevara, Silva – Portu, Isak, Oyarzabal