Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Pedro León kritiserar öppet Getafe och förbundet efter uteblivet spel

Foto: SCANPIX

Pedro León, vänster.

BARCELONA. Getafes Pedro León har tröttnat på att stå vid sidlinjen. Nu kritiserar han öppet den egna klubben och ligaförbundet på Twitter efter att problemen runt hans registrering inte lösts.

Getafes Pedro León får inte spela matcher efter att det spanska ligaförbundet blockerat klubbens registrering av spelaren inför säsongen. Efter månader vid sidlinjen och utan att ha fått någon hjälp för att lösa situationen har Pedro León nu tröttnat. Under tisdagen tog han till Twitter för att uttrycka sig om situationen och kritiserade då bland annat sin egen klubb.

“Dagarna går, omgångarna går och varken ligan, Getafe, CSD eller den spanska domstolen gör det möjligt för mig att få göra det jag gjort de senaste tio åren [spela i La Liga]. De enda jag vill tacka är FEF och AFE som är de enda som verkar vilja att jag ska spela på helgerna. Det roliga i hela detta är att jag inte har gjort något fel, jag har inte heller begått något brott mot mitt yrke men jag är den enda som får lida av den här situationen. Det är helt otroligt att detta kan ske i ett land där fotboll är kungen av alla sporter. Stort tack till alla som fortsätter att visa sitt stöd för mig”, skriver Pedro León på Twitter.

Bakgrund:
Getafe hade planer på att sälja Pedro León över sommaren och valde då att inte registrera spelaren inför de två första ligamatcherna. Men då man kände att samtliga erbjudanden på spelaren var för låga tog man beslutet att inte sälja.

När klubben senare skulle registrera spelaren fick de veta att detta inte var möjligt då klubben skulle överskrida den budget som satts av det spanska ligaförbundet LFP, på grund av spelarens höga lön. En budget satt av LFP för att laget inte ska överträda “Financial Fair Play” reglerna.

Getafe ska ha försökt sänka spelarens lön något Pedro León inte gått med på. Istället tog spelaren kontakt med spelarfaktet för att försöka lösa situationen utan att behöva gå ner i lön.

Samtidigt är man i Getafe övertygade om att man inte gjort något fel och att problemet är spelarens och inte klubbens.
-  Pedro tränar fortfarande men han kan inte spela förrän december eller på över ett år, det är upp till honom. Han hade chansen att lösa situationen men eftersom han valt att inte göra det så är det inte vårt fel, sade presidenten Angel Torres i augusti enligt InsideSpanishFootball.

I september anordnade det spanska fotbollsförbundet ett möte för att försöka lösa situationen och förslog då att spelaren borde bli tillåten att spela, men LFP sa på nytt nej och upprepade att en sådan åtgärd skulle strida mot deras regler.

Publicerad 2014-10-16 kl 19:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons