Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SPANIEN

Pengabråk i La Liga - El Clasico kan ställas in

Foto: SCANPIX

19 av 20 La Liga-klubbar vill få till ett nytt TV-avtal och är beredda att gå i strejk för att få sin vilja igenom. El Clasico den 22 mars riskerar därför att ställas in.

I Spanien har fördelningen av TV-pengar länge varit ett problem. Klubbarna förhandlar själv om hur mycket de ska få och stora klyftor har skapats mellan de olika lagen - där Barcelona och Real Madrid är de stora elefanterna.

Missnöjet med avtalet har länge växt och nu kan de få konsekvenser för ligaspelet.
Det spanska ligaförbundet har länge fört en kampanj för att TV-pengar ska fördelas på samma sätt som i England och Italien, där det finns en mer rättvis fördelning.

Spaniens idrottsminister Miguel Cardanal har varit motvillig till att genomföra en gemensam lagstiftning gällande TV-rättigheterna. Men alla klubbar i Spaniens två högsta divisioner, utom Athletic Bilbao, har enligt AS skrivit under ett brev till regeringen där de stöttar förslaget. Och om inte de får sin vilja igenom så är de beredda att gå i strejk, det skriver den spanska tidningen.

Anledningen till att Bilbao inte är ombord är att de anser att de skulle drabbas hårt av lagstiftningen på grund av deras policy att bara ha spelare från Baskien.

Det spanska ligaförbundet har gett idrottsministern ett ultimatum att hitta en lösning inom de närmsta veckorna eller tvingas hantera en strejk. Enligt Mirror är det dock inte troligt att en lösning nås då parterna är långt ifrån varandra.
Om parterna inte kommer överens så är El Clasico den 22 mars en av matcherna som kan komma att ställas in under strejken - enligt Mirror är det till och med troligt att matchen inte blir av på det utsatta datumet.

Publicerad 2015-02-27 kl 16:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER