POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN

Pep nöjd med Uefa: "Madrid saknar makt att bestämma vem som spelar"

Uefa nobbade José Mourinhos krav på avstängningar. Pep Guardiola är nöjd.
- Real Madrid har ingen makt att bestämma sådant, säger han.

Efter den första semifinalen i Champions League, som Barca vann med 2-0, var känslorna i fullt svall. Enligt José Mourinho borde sex spelare hos Barca - Dani Alves, Sergio Busquets, Pedro, José Pinto, Seydou Keita och Victor Valdes – straffas för osportsligt uppträdande. Hela skocken hade klagat för mycket på domaren och i flera fall dessutom filmat, ansåg portugisen.

Men när Real Madrid påtalade saken för Uefa, valde det europeiska fotbollförbundet att inte vidta några åtgärder. Till Pep Guardiolas glädje.

- Real Madrid har en 109 år lång historia, men de ska inte ha makten att bestämma vem som spelar och inte. Det ansvaret vilar hos Uefa. Vi andra saknar inflytande, säger han till goal.com.

Inte heller själva sakfrågan, att hans trupp skulle fuska, håller Guardiola med om.

- När man har sådana klagomål är det för att man tror dem vara sanna. Real Madrid uppfattar saken annorlunda än jag, och jag känner mina spelare bättre än vad deras juridiska avdelning gör. I den här klubben förmedlar vi rättvisa värderingar till vårt folk. Real Madrid-tränaren (Mourinho) känner till det, för han jobbade här i fyra år.

Publicerad 2011-05-03 kl 17:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå