Pepe målskytt och skadad - kan bli borta i månader

La Liga

Pepe gav Real Madrid ledningen i derbyt.
Sedan smällde han i ihop med lagkamraten Toni Kroos - och bröt två revben, det skriver Real på sin hemsida.

Matchen på Bernabeu-stadion i Madrid inleddes med en tyst minut för att hedra offren i terrordådet i Stockholm under fredagen. Händelsen har gett eko världen över och i Madrid ville man visa sina sympatier.

Under själv matchen var det länge Real som såg ut att dra det längsta strået. Mittbacken Pepe nickade in ledningsmålet i den andra halvleken, en ledning som höll sig ända fram till minut 85 då Antoine Griezmann klev fram och ordnade kvitteringen.

Men just Pepe blev inte långvarig på planen efter målet. Efter en olycklig situation med lagkamraten Toni Kroos fick han en rejäl smäll och tvingades lämna planen. En stund senare gick Real ut med beskedet att Pepe brutit två revben och enligt tidningen Marca kan mittbacken nu bli borta från spel i två månader.

Matchen slutade 1-1 vilket innebär att Real fortsatt har greppet om tabelltoppen. Real är tre poäng före Barcelona och hela tio poäng före just Atletico som dessutom har en match mer spelad.

Real Madrid: Navas - Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo - Kroos, Casemiro, Modric - Bale, Benzema, Ronaldo.

Atletico Madrid: Oblak - Juanfran, Godin, Savic, Luis - Gabi, Koke, Saul, Carrasco - Griezmann, Torres.