Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Piqué till Puyol: "Du är min skyddsängel"

Foto: Scanpix

Gammal bild på Piqué och Puyol, Barcelona.

Carles Puyols stundande farväl till Barcelona har väckt många känslor.

Kanske starkast hos lagkamraten, tillika backpartnern Gerard Piqué.

– Du är min skyddsängel, skriver 27-åringen på Facebook.

I går kom beskedet att Carles Puyol, 35, lämnar Barcelona i sommar. En krullhårig, katalansk era är över och hyllningarna har varit många.

Nu har också Gerard Piqué - parhästen som tillsammans med Puyol har bildat ett av Europas mest framgångsrika mittlås i så väl Champions League som VM, de senaste åren - tagit bladet från munnen.

27-åringen har skrivit ett känslosvallande inlägg på Facebook, där han hyllar sin 35-årige förebild.

"Min skyddsängel", inleder han.

"Dagen har kommit. Du ska lämna. Även om det är en av livets lagar, är det omöjligt att tänka sig Barça utan dig. Om jag blickar tillbaka och minns Paris eller Rom, så är bilden av dig när du lyfter Champions League-bucklan det första som kommer upp. På Wembley gav du Abi (Eric Abidal) äran, en detalj som gör dig än större. Min generation och de som följde vet inte vad Barça är utan Puyi i försaret, med armbandet och '5' på ryggen", fortsätter han och beskriver vilket stöd kaptenen har varit:

"Från första dagen har vi haft en fantastisk relation, både på och av planen. Bredvid din sida kände jag mig skyddad, jag vet att om jag en dag misslyckades, så skulle du finnas där och rädda mig. Du är min skyddsängel. Du ska veta att jag kommer att sakna våra samtal i omklädningsrummet, dina råd och dina 'fajter' på planen. Du är unik. Jag skrattar när de pratar om att hitta 'den nye Puyol'. De får fortsätta leta, eftersom de aldrig kommer att hitta honom".

Publicerad 2014-03-05 kl 10:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons