POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LA LIGA
33v

Piques uppmaning: "Borde fokusera mer på politiska fångar än VAR"

Foto: Bildbyrån.

Gerard Pique har inte gjort hemlighet av att han är stolt katalan.
Nu tycker han även att medierna borde fokusera mer på politik än fotboll.
- Spansk tv borde fokusera på rättegångarna mot politiska fångar än VAR, säger han enligt Marca.

Det har inte varit någon hemlighet att Barcelona-mittbacken Gerard Pique är för att Katalonien ska bli självständigt. Frågan gällande Kataloniens självständighet är också en het potatis i spansk politik och det har funnits en stor spricka mellan den spanska staten och det katalanska styret.

2017 förklarade Katalonien självständighet - men så har det inte blivit. Detta efter att det katalanska styret bland annat meddelade att 90 procent av befolkningen i Katalonien röstade för ett utträde ur Spanien, enligt Sky News. Sky News uppger dock att det fanns ett problem - bara 43 procent av befolkningen röstade och därmed skulle valet ogiltigförklaras av spanska staten. Efter många turer, protester och om och men ställs nu tolv katalanska politiker, däribland självständighetsrörelsen ledare Carles Puigdemont, inför rätta. Det får Gerard Pique att nu uppmana spanska medier att sätta ljus på den frågan i stället för fotboll.

- Spanska tv borde fokusera mer på rättegången mot poltiska fångar än VAR, säger han enligt Marca.

- Det är en orättvisa och någonting som folket borde få veta mer om vad som pågår, kanske hade Spanien mått bättre om vi fokuserade på de viktiga frågorna.

Publicerad 2019-02-28 kl 14:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå