POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN
10å

Proffskollen - flera i skytteligaledning

En match vila gjorde susen för Zlatan Ibrahimovic. Med två mål mot Zaragoza är han tillbaka på målsnittet 1 mål/match. Norge tog en svensk ledningen i skytteligan genom ett drömmål och i Italien gjorde en svensk sitt livs match.

DANMARK

Max von Schlebrügge, Bröndby, 13/2 Seger med 2-1 borta mot Ålborg och von Schlebrügge spelade sin vana trogen som vänsterback.

Jon Jönsson, Bröndby, 3/1 Ännu ingen comeback i sikte för den skadade svensken.

Mikael Nilsson, Bröndby, 11/0 Tillbaka i startelvan efter att ha vilat senast. Nilsson spelade stabilt i 90 minuter.

Samuel Holmén, Bröndby, 10/2 Helgjuten insats i 90 minuter av Holmén på lagets Bröndbys mittfält.

Alexander Farnerud, Bröndby, 12/1 Fick inleda på bänken mot Ålborg och såg ut att få tillbringa hela matchen på densamma men byttes in med fyra minuter kvar mot tidigare MFF-mittfältaren Mike Jensen.

Fredrik Björck, Esbjerg, 11/1
Ådrog sig en ankelskada på torsdagsträningen och stod över 2-0-segern mot Odense. Han räknar med spel redan på onsdagen, då Esbjerg möter Midtjylland i cupen.

Alexander Östlund, Esbjerg, 0/0 På väg tillbaka hos Esbjerg efter skada men alltjämt utanför matchtruppen.

Andreas Klarström, Esbjerg, 12/0 Spelade 90 minuter stabilt spel av Klarström mot Sönderjyske (seger 2-0)

Martin Fribrock, Esbjerg, 0/0 Fortsatta skadeproblem för Fribrock, som försöker kämpa sig tillbaka och hoppas på en comeback inom kort.

Mikael Rynell, Esbjerg, 8/0 Inhopp i den 89:e minuten blev det för Rynell mot Sönderjyske. Inte mycket men ändå en minuts speltid plus ett par minuters stopptid.

Jones Kusi-Asare, Esbjerg, 3/0 Satt kvar på bänken under hela matchen mot Sönderjyske.

Johan Wiland, Köpenhamn, 6/0 Wiland fortsätter att spela stabilt i FCK:s mål och höll nollan för andra ligamatchen i följd när FCK vann med 1-0 mot Silkeborg. Räddningen på Silkeborgs skyttekungs Rajko Lekic lobbförsök var magnifik. Fick högt betyg, 10/12 av B.T och omdömet: "Vild målvakt!"

Mikael Antonsson, Köpenhamn, 10/1 Stabilt spel av Antonsson i försvaret och spelade 90 minuter mot Silkeborg.

Peter Larsson, Köpenhamn, 7/0 Fanns med i matchtruppen mot Silkeborg men fick sitta hela matchen på bänken.

Oscar Wendt, Köpenhamn, 13/1 Ännu en match med 90 minuters spel för Wendt. Löste alla uppgifter han ställdes inför utan problem.

Dino Avdic, Köge 0/0
Platsar ännu inte hos Köge, som föll med 1-2 mot Midtjylland.

Benjamin Kibebe, Nordsjälland, 12/0 Efter ett par tveksamma insatser var Kibebe bänkad när Nordsjälland mötte Århus på bortaplan på måndagskvällen. Han fick sitta kvar på bänken under samtliga 90 minuter och se på när Nordsjälland vann med 2-0.

Rawez Lawan, Nordsjälland, 11/4
Lawan spelade från start i anfallet mot Århus men byttes ut i 79:e minuten.

Pierre Bengtsson, Nordsjälland 2/0 Började matchen på bänken borta mot Århus men blev den som löste av Rawez Lawan i anfallet i den 79:e minuten.

Bobbie Friberg da Cruz, Randers, 10/0
Spel i 90 minuter i Randers försvar när laget spelade 1-1 mot Odense.

Tobias Grahn, Randers, 7/0
Nytt tidigt inhopp av Grahn. Fick chansen redan i halvtid senast och denna gång hoppade han i 53:e minuten på mittfältet. Fick betyget 7/12 av B.T.

Abbas Hassan, Ålborg, 1/0
Än en gång bänknötare hos Ålborg när laget förlorade med 1-2 mot Bröndby. Men Hassans chanser till spel framöver förbättrades rejält, då marockanske förstemålvakten Karim Zaza hade en tung eftermiddag och fick lågt betyg av
B.T.

Louay Chanko, Ålborg, 12/1 Stabil match av Chanko, som hade ett par fina chanser i slutet av matchen att utjämna till 2-2 i förlustmatchen mot Bröndby (1-2).

Andreas Johansson, Ålborg, 12/3 Tillbaka på hans sedvanliga mittfältsposition, efter att ha spelat i anfallet senast. Stabil insats av svensken som varken glänste exceptionellt eller gjorde en blek figur.

Ken Fagerberg, Midtjylland, 1/0
Alltjämt utanför Midtjyllands matchtrupp. Går och väntar på januarifönstret, så att han kan byta klubb.

Björn Runström, Odense, 2/0 Ånyo med i Odenses matchtrupp när laget spelade 1-1 borta mot Randers men inget inhopp denna gång.

NORGE

Abgar Barsom, Fredrikstad, 20/1

Avstängd när Fredrikstad föll med 1-2 hemma mot Molde.

Mattias Andersson, Fredrikstad, 19/6

Spelade samtliga 90 minuter i 1-2-förlusten mot Molde. Låg bakom Fredrikstads mål, då han blev fälld i straffområdet med tre minuter kvar och på den efterföljande straffen gjorde Adrian Gashi 1-2. Sprang annars mest offside och fick nöja sig med 4/10 i betyg.

Jimmy Tamandi, Lyn, 5/0 Fortsatta skadeproblem för Tamandi, som missade Lyns förlust med 1-4 borta mot Odd Grenland.

Rickard Nilsson, Lyn, 10/0 Ställdes utanför Lyns trupp i förlustmatchen mot Odd Grenland.

Mikael Dorsin, Rosenborg, 26/0
Drabbade samman ett par gånger med Johan Arneng, där den sistnämnde fick gult kort i den andra sammanstötningen mellan de båda. Dorsin slog det inlägg som ledde till Rosenborgs kvittering till 1-1. Till slut blev det 2-1 mot Ålesund. 6/10 tyckte VG att Dorsins insats var värd.

Mikael Lustig, Rosenborg, 24/4 Var på vippen att göra matchens första mål mot Ålesund i den 49:e minuten, då han vann den duell inne i Ålesunds straffområde men skickade bollen tätt utanför stolpen. Var också nära att ordna Rosenborgs kvittering till 1-1, två minuter innan den gjordes, då Lustig nådde högst på en hörna men nickade tätt över. 5/10 blev betyget hos VG.

Rade Prica, Rosenborg, 27/16 Upp i skytteligaledning i norska ligan efter ett enormt frisparksmål, där han från 30 meters håll tryckte in bollen stenhårt i krysset bakom Ålesunds målvakt fram till Rosenborgs segermål med 2-1. Hade ytterligare ett par fina chanser tidigare i matchen att göra mål. Hade också ett par hårda duster med Ålesunds försvarare Daniel Arnefjord. 6/10 i betyg och utsedd till planens bäste spelare av VG.

Fredrik Berglund, Stabaek, 25/6 Spel från start på bytt för Berglund men hade ingen större lycka med sig och VG gav underkänt med 3/10 i betyg. I 21:a minuten fick han en smäll mot huvudet men spelade vidare och blev utbytt i den 62:a minuten efter att han varit helt anonym under den tid han fick vara på planen i den andra halvleken.

Daniel Nannskog, Stabaek, 28/13 Fastställde slutresultatet till 2-0 i den 73:e minuten när Stabaek mötte Bodö/Glimt. Hade ett par fina chanser tidigare under matchen, utan att lyckas få bollen innanför målramen. Spelade hela matchen och 6/10 blev betyget hos VG.

Johan Andersson, Stabaek, 6/1
Avstängd efter det röda kortet mot Molde senast.

Pontus Farnerud, Stabaek, 27/4 Hade en farlig nick i den åttonde minuten som hade kunnat resultera. Auktoritär i spelet och VG tyckte han var planens bäste spelare mot Bodö/Glimt. Spel i 90 minuter och 6/10 blev betyget.

Pontus Segerström, Stabaek, 13/0
Hade inte mycket att bestyra i Stabaeks försvar. Spelade 90 minuter och fick 4/10 i betyg av VG.

Joel Riddez, Strömsgodset, 27/1 Spel från start och i 90 minuter när Strömsgodset vann med 2-1 mot Viking, Riddez klämde till från straffområdeslinjen redan i fjärde minuten men skottet blev blockerat. I övrigt en okej insats på högerbackspositionen. 4/10 av VG.

Marcus Sahlman, Tromsö, 3/0 Säsongen ser ut att vara över för den tidigare HBK-keepern, som ännu inte tagit sig tillbaka efter den handskada han ådrog sig under sensommaren.

Daniel Arnefjord, Ålesund, 27/0
Ytterligare en fin insats av Arnefjord, som hade flera duster med Rade Prica. 5/10 tyckte VG att hans insats mot Rosenborg (förlust 1-2) var värd.

Johan Arneng, Ålesund, 26/2 Stötte på Mikael Dorsin några gånger på mittfältet och kom allt som oftast till korta mot sin tidigare lagkamrat i Djurgården. Fick gult kort i en duell just mot Dorsin. 4/10 i betyg och utbytt i 88:e minuten.

Marcus Andreasson, Molde, 21/0 Har mot slutet av säsongen vunnit tränaren Kjell Jonevrets förtroende och fått spela från start i flera matcher i följd. Så också i segermatchen borta mot Fredrikstad (1-2). 4/10 ansåg VG att Andreassons insats var värd.

Mattias Moström, Molde, 25/2 Spel från start i segermatchen borta mot Fredrikstad (2-1). Kom till ett par bra inläggslägen som hade kunnat resultera och hade själv ett skott som gick strax över. Tränare Jonevret tyckte att 76 minuter fick räcka för Moström och 4/10 fick han i betyg av VG.

HOLLAND

Kennedy Bakircioglü, Ajax, 5/1

Kvar på avbytarbänken matchen igenom när Ajax vann med 4-2 borta mot Alkmaar.

Rasmus Lindgren, Ajax, 0/0 Alltjämt utanför Ajax matchtrupp.

Rasmus Elm, AZ Alkmaar 6/0
Startade matchen mot Ajax på avbytarbänken men fick hoppa in i den 79:e minuten. Enligt PA Sports gjorde Elm inget större avtryck under de minuter han var på planen.

Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar, 5/0 Kvar på avbytarbänken under samtliga 90 minuter mot Ajax.

Andreas Granqvist, Groningen, 11/1
Ställde till det för sin målvakt van Loo, som var tvungen att ta ett rött kort för att freda sitt mål i den 62:a minuten i mötet med Twente (förlust 0-4). på den efterföljande straffen gjorde Twentes Blaise N'Kufo 3-0.

Fredrik Stenman, Groningen, 11/0 Spelade som brukligt intill Granqvist på mittbackspositionen.

Petter Andersson, Groningen, 0/0 Har ådragit sig en korbandsskada på nytt i en träningsmatch när han var på väg tillbaka. Lär bli borta en bra stund in på 2010.

Patrik Ingelsten, Heerenveen, 6/0
Skadad och missade förlustmatchen borta mot Willem II (1-4).

Viktor Elm, Heerenveen, 8/1 Spel från start i förlustmatchen mot Willem II men utbytt i den 78:e minuten.
Erton Fejzullahu, NEC Nijmegen, 10/2
Spelade hela matchen mot PSV Eindhoven (förlust 0-4) men förmådde inte att spräcka Andreas Isakssons nolla.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 11/0
Tvingades till ett par riktigt bra räddningar mot NEC (seger 4-0), inte minst på den retur han släppte på Arkadiusz Radominskis skott och där belgaren Bjorn Vleminckx tryckte till på.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven, 10/2
Började på bänken mot NEC men hoppade in i den 64:e minuten. Då hade PSV redan avgjort matchen och hade ledningen med 4-0,

Lasse Nilsson, Vitesse, 10/3 Spelade från start när Vitesse föll med 0-2 mot Heracles men byttes ut redan i paus.

George Mourad, Willem II, 5/0
Var utanför matchtruppen i segermatchen mot Heerenveen (4-1).

TYSKLAND

Marcus Berg, Hamburg, 9/3

Två snygga mål av den svenske anfallaren när Hamburg spelade 3-3 mot Schalke 04. Inledde målskyttet i den 26:e minuten och med tio minuter kvar såg det ut som om Berg också hade gjort segermålet med sitt fina vänsterskott från nära håll men en kvittering av Kevin Kuranyi i sista minuten gjorde att lagen fick varsin poäng. Berg kunde kvittera ut högt betyg av det tyska fotbollsmagasinet Kicker. 1,5/6 (omvänd betygsskala).

Rasmus Bengtsson, Hertha Berlin, 4/0
Hertha Berlin ryckte upp sig rejält mot Wolfsburg och fick "bara" 0-0, vilket får ses som en stor framgång sett till den skrala säsongsinledningen. Bengtsson började på bänken men bytte av defensive mittfältaren Lustenberger med tio minuter kvar. För kort tid för betyg.

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 3/0 Skadekänning gjorde att Rosenberg missade bortamötet med Bochum (seger 4-1).

Per Nilsson, Hoffenheim, 2/0 Tillbaka i matchtruppen igen efter handskadan men fick tillbringa hela matchen mot Nürnberg (seger 3-0) på bänken.

Matias Concha, Bochum, 4/0 Spel från start borta mot Werder Bremen (förlust 1-4) men gjorde ingen vidare insats i försvaret 4/6 blev betyget hos Kicker.

Andreas Johansson, Bochum, 6/0
Startade på bänken borta mot Werder Bremen men fick hoppa in under de sista tio minuterna som defensiv mittfältare.

ENGLAND

Martin Olsson, Blackburn, 3/0

Från att ha varit utanför matchtruppen i några matcher fick han plötsligt chansen från start i bortamötet med Chelsea (förlust 0-5). Olsson spelade 90 minuter och fick betyget 5/10 av Skysports. Omdömet från Skysports var "Hade problem att hänga med i tempot"

Johan Elmander, Bolton, 3/0 Fortsatt skadekänning för Elmander, som fick se matchen mot Everton (seger 3-2) från läktarplats.

Sebastian Larsson, Birmingham, 7/1 Larsson är den svensk som är mest ordinarie i Premier League för tillfället. Spelade från start och i 84 minuter när Birmingham besegrade Sunderland med 2-1. Larsson var inblandad i båda Birminghams mål. På det första slog han en frispark stenhårt mot närmsta stolpen och där kom Liam Ridgewell och styrde in 1-0 i 37:e minuten. I samband med 2-0 i 48:e slog han en crossboll som hamnade bakom Cameron Jerome men som ändå fick fram bollen till James McFadden, som gjorde en snygg individuell prestation och rullade in bollen till 2-0. Larsson fick betyget 7/10 av Skysports och det något måttfulla omdömet blev: "Skapliga framspelningar".

David Elm, Fulham 0/0 Alltjämt utanför Fulhams matchtrupp.

Fredrik Stoor, Derby, 4/0 Missade förlusten mot Middlesbrough (0-2) tidigare i veckan på grund av en lättare ankelskada. Men var tillbaka från start när Derby föll med 2-4 mot Queens PR i helgen. Byttes ut redan i den 62:a minuten.

Erik Edman, Wigan 0/0 Ännu inte med i Wigans matchtrupp efter skadeproblemen han haft.

Astrit Ajdarevic, Leicester, 0/0
Platsar ännu så länge inte hos Leicester.

Ole Söderberg, Newcastle, 0/0
Ännu utanför A-truppen.

Jonas Olsson, West Bromwich, 14/2 Spelade 90 minuter både i förlustmatchen mot Swansea i tisdags (0-1) och i 0-0-matchen mot Coventry i helgen. I samband med den skapade Olsson rubriker, då han gjorde utfall mot några supportrar som hade buat ut laget.

Oscar Jansson, Exeter 4/0 Trots en svag insats av Andy Marriott i förra matchen fick han nytt förtroende i helgen när Exeter mötte Wycombe. Det gjorde att Jansson än en gång fick finna sig i att sitta på bänken.

FRANKRIKE

Kim Källström, Lyon, 7/1

Har alltjämt skadekänning och saknades när Lyon föll borta med 1-4 mot Nice.

Petter Hansson, Rennes, 7/0 Petter Hansson var tillbaka från den vadskada som stoppat honom från spel i ett par matcher. Spelade stabilt i försvaret mot Montpellier (seger 3-0) och fick betyget 6/10 av L'Equipe.

ITALIEN

Albin Ekdal, Siena, 5/0

Gjorde mot Juventus sin bästa match i Serie A. Ekdal spelade från start och i 90 minuter i förlustmatchen mot Juventus (0-1). Fick betyget 6,5 av datasport.it och det var bara mittfältskollegan Mato Jajalo som kom upp i samma betyg. Datasport tyckte att han skapade flest farligheter fram till Amauris mål för Juventus och var också "livlig och mest aktiv" i Siena.

Elmin Kurbegovic, Novara 3/0 Utanför laget även denna helg för sitt Novara.

SPANIEN

Zlatan Ibrahimovic, Barcelona, 7/7

Gjorde två underbara mål, varav ett på en hårt slagen frispark i mötet med Zaragoza (seger 6-1) och nu är Zlatan uppe på "38-målstempot" igen, det vill säga ett mål i snitt per match.

Henok Goitom, Almería, 0/0

Kvar på skadelistan hos Almería.

GREKLAND

Mattias Bjärsmyr, Panathinaikos, 8/0

Utgick i paus senast, i helgen fick han dock 90 minuter på nytt när Panathinaikos vann med 2-1 mot PAOK Saloniki.

Daniel Majstorovic, AEK Aten, 8/1


Majstorovic spelade 90 minuter på nytt när AEK spelade 1-1 borta mot Aris.

Sharbel Touma, Iraklis, 3/0 Kvar på avbytarbänken matchen under hela matchen mot Levadiakos (förlust 0-1)

Olof Mellberg, Olympiakos 8/1 Stabil insats på nytt av den tidigare landslagskaptenen när Olympaikos vann med 2-1 hemma mot Ergotelis. Spelade 90 minuter på sin sedvanliga plats i försvaret.

TURKIET
Tobias Linderoth, Galtasaray, 0/0
Får vänta ett tag till på comebacken. Fanns inte med på planen när Galatasaray föll med 1-3 borta mot Fenerbahce.

Ayranci Sinan, Genclerbirligi, 0/0 Tyvärr har Sinan tvingats till en ny operation och kommer att bli borta någon eller ett par månader in på 2010.

Labinot Harbuzi, Genclerbirligi, 8/2
Inget spel för Harbuzi när Genclerbirligi föll med 0-1 borta mot Diyarbakirspor.

Erkan Zengin, Besiktas, 0/0
Ännu utanför Besiktas matchtrupp.

David Durmaz, Denizlispor, 0/0 Fanns inte med i laget som förlorade med 1-3 borta mot Kasimpasa.

Fredrik Risp, Ankaragücü 2/0 Fick seger gratis mot "nedlagda" Ankaraspor med 3-0. Samma Ankaraspor som Risp värvades till innan han flyttades över till Ankaragücü, som ägdes av samma president.

SCHWEIZ


Andres Vazques, FC Zürich, 3/1

Utanför matchtruppen när FC Zürich besegrade St Gallen på bortaplan med 3-1.

Dusan Djuric, FC Zürich, 11/3 Gjorde sitt tredje mål för säsongen när han kvitterade till 1-1 i mötet med St Gallen (seger 3-1) i den 52:a minuten. Han gjorde målet på en frispark, som han skruvade över den uppställda försvarsmuren och utan chans för målvakten att rädda. Hann också med att få ett gult kort i den 67:e minuten. Tilldelades betyget 4,5/6 av sport.ch.

Behrang Safari, FC Basel, 12/0

Spelade i 90 minuter som högerback hos Basel mot Luzern på bortaplan och Safari fick vara med om en helt osannolik match som slutade 5-4 (!) till Basel efter att lagen gjort varsitt mål redan efter tre minuters spel och Luzern gjorde 4-3 med tre minuter kvar att spela. Men Alexander Frei utjämnade i 90:e minuten och Marco Streller forcerade in 5-4 på två minuters stopptid. Safari drog på sig ett gult kort i den 17:e minuten och fick betyget 4/6 av sport.ch för de 90 minuter han spelade.

ÖSTERRIKE


Eddie Gustafsson, Salzburg, 11/0

Landslagskeeper Gustafsson och hans Salzburg fick nöja sig med en poäng hemma mot Josko Ried (1-1), vilket var något av en missräkning. Gustafsson fick släppa förbi sig en snyggt slagen frispark av Leitge i den 78:e minuten.

RYSSLAND

Peter Gitselov, Rostov, 6/0

Inget spel i helgen för Gitsélov, när Rostov föll med 1-2 mot Rubin Kazan på hemmaplan.

USA

Fredrik Ljungberg, Seattle Sounders, 22/2

Ljungberg, som blivit begåvad med tröja nummer 10 hos Seattle har hittat storformen på allvar. Var än en gång planens gigant när han låg bakom Seattles båda mål när laget vann med 2-1 hemma mot Dallas. På en kontring i den 61:a minuten slog Ljungberg en crossboll mot den bortre stolpen och där dök Nate Jaqua upp och rullade in 1-0. Med sex minuter kvar kom Seattle i en ny framstöt mot Dallasförsvaret - Ljungberg slog ett inlägg från vänster och där dök Brad Evans upp och petade in bollen ur minimal vinkel till segermålet 2-1. Seattle inleder slutspelet med kvartsfinalspel på torsdag mot Houston.

Publicerad 2009-10-27 kl 14:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå