Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Raul: "Jag gillar inte konceptet Galácticos"

Foto: Scanpix

BARCELONA. Raúl Gonzalez erkänner att han aldrig gillade stämpeln som Real Madrid fick i början av 2000-talet.
- Jag gillar inte termen eller konceptet Galácticos, det är inte fotboll, säger den förra Madrid-spelaren till Paneka.

Raúl som var en del av det Real Madrid-lag som fick smeknamnet ”Galácticos” i början av 2000-talet, erkänner nu at han aldrig gillat smeknamnet.

- Jag förstår inte riktigt vad ”Galácticos” ska betyda. Det är en term jag inte tycker om. Jag gillar fotboll helt enkelt och det konceptet ”Galácticos” är inte en del av fotboll. Det är något helt annat, säger Raúl till det spanska fotbollsmagasient Paneka.

Nu i New York
I intervjun förklarar anfallsstjärnan, som numera spelar i New York Cosmos,  även hur han såg på Madrids värvningspolicy under de så kallade Galáctico-åren.

- Varje år kom de bästa på marknaden och när jag så dessa stjärnor träna tänkte jag, "vad kan jag erbjuda för att göra dem ännu bättre?"

Vid två tillfällen fanns han med bland de tre finalisterna för Ballon d’Or, men Raúl menar att han inte förlorar någon sömn över att han aldrig vann priset.

- Jag har dedikerat mitt liv till att göra det jag älskar, vilket är att spela fotboll. En gång var jag tvåa i Ballon d’Or en annan gång trea. Hade jag kunnat vinna priset? Kanske. Men jag bryr mig inte om det. Fotboll är en lagsport.

Varnar Xavi
I förra veckan var Barcelonas Xavi Hernandez på besök i Qatar och spelaren ryktas nu vara nära en övergång till Al Sadd. Raúl som tidigare spelat för Qatarklubben varnar nu sin landsman för tomma arenor.

- Jag blev van vid at spela på halvtomma arenor i Al Sadd. I Qatar var där ingen på läktaren. Atmosfären här i New York fick mig att känna som om jag var tillbaka på Bernabéu, säger Raúl till Paneka.

Publicerad 2015-04-01 kl 13:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons