Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Reagerade på rasism - fick gult kort

BARCELONA. Granadas Allan Nyom utsattes i helgen av rasistiska glåpord och svarade med att sparka bollen mot motståndarfansen. Vilket gav gult kort. Något som förbundet överväger att ta bort i efterhand.

 

Efter lördagens El Clásico på Camp Nou ska några Barça-spelare utanför omklädningsrummen ha sagt “Kom till oss i Barça, Iker!”, skriver spanska tidningen El Mundo Deportivo.

 

Tidningen klargör även att det till mestadels var ett skämt och följdes av en hel del skratt från Barcelonaspelarna, men att det trots det även kan ha varit lite allvar.

 

I Barcelona är Iker Casillas omtyckt trots att han spelar för Real Madrid, detta speciellt efter stora framgångar med det spanska landslaget.

 

Iker Casillas har haft det jobbigt den senaste tiden i Real Madrid och under El Clásico satt han ännu en gång på bänken. Samtidigt är FC Barcelona i stort behov av en ny målvakt då Victor Valdés valt att lämna efter den här säsongen.

 

Det är dock högst osannolikt att Casillas i framtiden kommer gå till Barcelona.

 

Under lördagens match mellan Elche och Granada utsattes Granadas Allan Nyom av rasistiska glåpord från en grupp Elche-supportrar.

Det var i den 85:e matchminuten som Nyom skulle gå ut för att göra ett inkast när en grupp Elche-supportrar kastade glåpord och gjorde apljud. Granadaspelaren vände sig då om och sköt upp bollen mot fansen.Vilket gav honom gult kort.

-  Det var en impulsiv reaktion, något jag inte skulle gjort. Men ibland blir man arg och det var mitt sätt att svara på det som jag utsattes för, säger Nyom till Marca.

Även om Granada inte har överklagat det gula kortet så diskuterar förbundet nu om att kortet ska tas bort. Detta eftersom bilderna från matchen tydligt visar varför spelaren reagerade som han gjorde.

- Det var några individer som ville få mig ur balans, men jag ser inte på Elche eller deras fans som rasister, säger Nyom.

Däremot berättar han att det inte var första gången han upplevt en liknande händelse i Spanien. Nyom som spelat landskamper för Kamerun är född i Frankrike och gick till Granada 2009.

 - I Frankrike har detta aldrig hänt mig, men i Spanien var det inte första gången, säger han.

Alexandra Jonson

Publicerad 2013-10-29 kl 17:41
Annons
Annons
Annons