Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Real Madrid i ständig kontakt med Messi

Lionel Messi har nästan blivit en synonym med Barcelona. Nu uppger författaren till en biografi om Messi att Real Madrid är i ständig kontakt med argentinaren.

Lionel Messi kom till Barcelona redan som 13-åring och har kommit att bli en fundamental sten i dagens Barcelona. Men det kunde varit annorlunda. Författaren Guillem Balague, som skrivit Messis nysläppta biografi, säger nu att Real Madrid var i kontakt med Messi innan han kom till Barcelona – och att de har regelbunden kontakt med honom.
– Messis folk har blivit kontaktade varje år, men det har inte trott att det funnits någon möjlighet för honom att byta sida. Det var ett tillfälle 2005 när Jorge Valdano var fotbollschef som Inter var beredda att betala för Messi samtidigt som det var problem inom Barcelona angående ett nytt kontrakt med Messi. Valdano hörde då av sig till Messis folk och en av dem ska ha sagt ”Jag tror vi går till Madrid”. Då blev Barcelona rädda och erbjöd honom det kontrakt han ville ha, säger författaren Balague till sportlobster.com

Madrids mål är bara att låta Messi veta att de är där om han någon gång vill testa något annat. Lionel Messi har en utköpsklausul från Barcelonas kontrakt på 2,1 miljarder kronor och på frågan om det är sannolikt att Messi kommer lämna Barcelona säger Balague så här:
– Nej, jag tror inte det. När han kom till Barcelona behövde han känna sig bekväm och Barcelona behövde förstå honom. Om han skulle lämna skulle han behöva bygga upp en ny hemstad som han gjort i Barcelona, omgiven av familj och kompisar. Han skulle inte kunna bygga upp något liknande någon annanstans. Den enda vägen ut ur Barcelona känner han är att flytta hem igen till Newell´s Old Boys.

Publicerad 2014-01-23 kl 19:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons