Real Madrid ny serieledare efter debutantens avgörande

La Liga

Real Madrid är ny serieledare i La Liga.
Under onsdagskvällen besegrade de vitklädda Osasuna på hemmaplan efter två fina mål - signerade Vinicius Junior och debutanten Rodrygo.

Se 2-0-målet i spelaren ovan.

Real Madrid tog tag i matchpinnen från första början - men det skulle dröja innan hemmalaget spräckte gästernas Osasunas nolla.

Efter spel på offensiv planhalva kunde Toni Kroos spela bollen vidare till Vinicius Junior. Anfallaren tog med sig bollen in i banan och fick på ett riktigt bra avslut som letade sig in i nätmaskorna bakom Osasunas Rubén Martínez.

Real rivstartade andra halvleken och hade ytterligare en boll i mål genom Luka Jovic - men målet dömdes bort.

2-0 skulle däremot komma.

I matchminut 71 fick Rodrygo göra debut framför sina nya fans - och vilken debut det blev. Bara en minut senare hamnade han i målprotokollet när han vackert placerade in 2-0 efter en fin pass från Casemiro.

Osasuna var aldrig riktigt nära att hota Real utan hemmalaget kunde ta en komfortabel 2-0-seger.

Vinsten gör att Real är ny serieledare med 14 poäng på sex matcher. Osasuna å sin sida placerar sig på en tolfeplats med sina sju poäng.

Real Madrid: Areola - Militão, Sergio Ramos, Nacho, Kroos, Casemiro, Valverde, Lucas V, Jovic, Odriozola, Vincius JR

Osasuna: Rubén - Raúl Navas, M.Cardona, Fran Mérida, Brandon, Roncaglia, Rubén García, Lillo, Rober Ibáñez, Moncayola, Estupiñán