Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Real Madrid riskerar transferförbud - besked väntas i helgen

Foto: TT

Real Madrid riskerar ett transferförbud för de två kommande transferfönstren - och den stora domen väntas falla senast söndag, skriver spanska AS.

Real Madrid har under sommaren fått tillbaka Morata och Asensio till klubben och köpt Sergio Díaz. Det kan bli några till i augusti – klubben riskerar motta ett transferförbud för de kommande två transferfönstren. Beskedet ska ges av Fifas omprövningskommitté senast på söndag, rapporterar AS.

Fallet handlar hur Real Madrid hanterade övergångarna av åtta unga spelare som var under den lagliga åldern.

AS skriver att Fifas disciplinkommitté gav klubben en avstängning och ett bötesbelopp på 328 000 euro 15 januari, men att Real Madrid överklagade och fick ett föreläggande 29 januari. Det gav klubben tid och i sin tur att klubben har kunnat värva under denna sommaren.

Men även om domen faller under söndagen ska klubben vara beredd att ta ärendet vidare en andra gång. Madridklubben ska ha studerat Barcelonas situation noga från när rivalklubben fick sitt 14 månader långa transferförbud som upphörde i januari 2016.

Om en dom träder i kraft under söndagen innebär det att Madridklubben inte ens kommer att kunna låna ut spelare från klubben, skriver AS. Det skulle ställa till det för den norska talangen Martin Ödegaard, vars tid i klubben har varit något misslyckad och planerna där lutade mot en utlåning. 

Publicerad 2016-08-13 kl 09:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons