Real Madrid spansk ligamästare - Rodrygo hjälte med dubbla mål

La Liga

Real Madrid är mästare i La Liga.
Titeln säkrades efter en 4-0-seger mot Espanyol.
- Ligasäsongen har varit spektakulär, säger tränare Carlo Ancelotti.

Inför drabbningen mellan Real Madrid och det gästande Barcelona-laget Espanyol på Santiago Bernabéu hade hemmalaget chansen att säkra titeln i La Liga, trots att det återstår ett gäng omgångar av den spanska ligan.

Chansen att vinna ligan fanns alltså och chansen tog sannerligen "Los Blancos" vara på.

Den första halvleken slutade nämligen 2-0 efter att brassen Rodrygo nätat två gånger om. Det första anlände en dryg halvtimme in i matchen, då 21-åringen placerade in ledningsmålet. Utökningen kom strax innan pausvilan efter att Rodrygo tagit vara på en miss i bortaförsvaret.

I den andra aktens 55:e minut skulle nästa mål komma. Spanjoren Marco Asensio avslutade då en kontring och sköt säkert in Real Madrids tredje mål för dagen bakom Espanyol-målvakten Diego Lopez.

Med tio minuter kvar av matchen fastställde även Karim Benzema, som hoppade in efter en dryg timme, slutresultatet 4-0. Det efter ett säkert avslut av fransmannen.

Därmed säkrade laget ligatitel 35. Dessutom blir Carlo Ancelotti historisk, som den första tränaren att ta en ligatitel i alla topp fem-ligor i Europa. Han har sedan tidigare vunnit den inhemska ligan med Milan, Chelsea, PSG och Bayern München.

- Ligasäsongen har varit spektakulär, där vi har varit jämna och väldigt konsekventa i nästan alla matcher. Jag vill tacka alla spelare för deras arbete, attityd och engagemang. Nu måste vi fira. Firandet är bra för det mentala planet. I dag firar vi tillsammans och i morgon tränar vi, säger Ancelotti.

Publicerad 2022-04-30 kl 18:10