Real Madrid tappade poäng borta mot Valencia

La Liga

Real Madrid ville hänga på serietoppen. Då krävdes seger borta mot Valencia och laget hade ledningen två gånger om, men lyckades inte vinna.

Real Madrid öppnade starkt borta mot Valencia. Efter en kvarts spel snodde Karim Benzema åt sig bollen. Han passade Gareth Bale som direkt klackade bollen vidare till Cristiano Ronaldo som stod på straffområdslinjen där han tog emot bollen och sedan snyggt skravade den vidare till Benzema som störtade mot mål. Fransmannen gjorde inget misstag utan sköt 1-0 för Real Madrid.

Halvleken avslutade dock med två händelser som lär bli omdiskuterade. Gareth Bale fälldes i Valencias straffområde men domaren Sanchez, som dittills aldrig dömt en straff under sina blott åtta La Liga-matcher i karriären, valde att fria.

Sekunderna senare orsakade Pepe en straff som Real-spelarna knappast kunde klaga på. Den tog Dani Parejo hand om och placerade kallt i mål.

I den andra halvleken blev det betydligt tuffare för Real Madrid när Mateo Kovacic fick rött kort efter en vårdslös kapning på mittplan.

Trots det återtog Real Madrid ledningen. Toni Kroos skickade in en inläggsfrispark som Gareth Bale nickade i mål.
Vild glädje hos gästerna. Men kort glädje.

Bara några sekunder senare anföll Valencia och Paco Alcacer nickade in 2-2.

Det oavgjorde resultatet innebär att Atletico Madrid kan kalla sig omgångens stora vinnare i och med att även Barcelona spelade oavgjort på lördagen (mot Espanyol).