Real Madrid till supercupfinal - Kroos visade vägen med udda hörnmål

La Liga

Real Madrid är klart för final i supercupen.
Toni Kroos visade vägen mot Valencia med ett hörnmål.

Real Madrid ställdes under onsdagskvällen mot Valencia i semifinalen i spanska supercupen på King Abdullah Sports City i Saudiarabien. Då tog "Marängerna" kommandot direkt och fick tidigt fira ett ledningsmål - men på lite oväntat vis.

Reals tyske mittfältare Toni Kroos utnyttjade att Valencia-målvakten Jaume Domenech och försvarsspelarna i motståndarlaget inte var beredda på att en hörna skulle slås och slog bollen direkt i mål från sin position vid ena hörnflaggan. Lite senare utökade även Isco till 2-0 för Reals del som därmed var i förarsätet i matchen inför andra halvlek.

Då stängde Luka Modric i 65:e minuten matchen. Kroaten blev framspelad av Luka Jovic i straffområdet och var kylig framför mål till 3-0. I och med det målet var matchen mer eller mindre avgjord och därmed spelade inte Dani Parejos reducering till 3-1 på stopptid särskilt stor roll för slutsiffrorna som blev just 3-1.

Real Madrid ställs i finalen på söndag mot Atlérico Madrid eller Barcelona, som under torsdagskvällen gör upp om den andra finalplatsen. I år är det första gången som den spanska supercupen avgörs genom semifinaler och en finalmatch. Tidigare har det enbart rört sig om en finalmatch.

Valencia: Domenech - Wass, Garay, Gabriel, Gaya - Coquelin, Kondogbia - Torres, Parejo, Soler - Gameiro.

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Mendy - Modric, Casemiro, Kroos - Valverde, Jovic, Isco.

Publicerad 2020-01-08 kl 21:50