Real Madrid till supercupfinal efter straffdrama

Spanien

Real Madrid är klart för final i spanska supercupen.
Detta efter ett straffdrama mot Valencia.
- Vi kommer göra allt vi kan för att vinna titeln, säger Marco Asensio till BT Sport.

Mellan 11-15 januari spelas den spanska supercupen i saudiarabiska Riyadh. Tävlingen avgörs i ett turneringsformat om fyra lag, och på onsdagskvällen var det dags för den första semifinalen av två då regerande mästaren Real Madrid ställdes mot Valencia.

Det dröjde till slutet av första halvlek innan cupmötet hettade till ordentligt då Real Madrid fick straff. Fram till elvameterspunkten klev Ballon d'Or-vinnaren Karim Benzema som var säkerheten själv och placerade in 1-0.

Ledningen blev dock kortvarig för "Los Blancos". Direkt efter paus kvitterade Samuel Lino efter att han varit påpasslig i straffområdet och stött in ett inlägg i mål från nära håll. Då fick Real Madrid-högerbacken Lucas Vazquez utstå kritik för sitt försvarsspel i samband med målet.

- Vad sysslar Vazquez med? Tror han att det fortfarande är halvtid? sa förre Real Madrid-spelaren Steve McManaman i BT Sports sändning.

Storfavoriten Real Madrid var spelförande men hade svårt att skapa heta målchanser, och man lyckades inte heller få hål på Valnecia. 1-1-resultatet stod sig och matchen gick till förlängning.

- Det här är inte det Real Madrid vi känner till. Det tar dem 20 minuter att skapa en målchans, sa en kritisk Steve McManaman efter fulltid.

Valencia var närmast seger i förlängningen, men Real Madrid-målvakten Thibaut Courtois såg till att supercupsemifinalen gick till straffar genom ett par svettiga räddningar. Väl där drog "Los Blancos" det längsta strået efter att Eray Cömert och José Gaya bränt sina straffar för Valencia.

I morgon, torsdag, ställs Barcelona och Real Betis mot varandra i den andra semifinalen. Vinnaren där får alltså möta Real Madrid i final.

- Jag hade inte mycket att göra i dag men jag försökte att hjälpa laget som alltid. Barcelona eller Real Betis? Det är samma sak för oss. Det är två bra lag och det kommer att bli svårt oavsett, säger Courtois, som räddade Gayas sista straff, efter matchen.