Real Madrids superfiasko - utslaget i spanska cupen

Copa del Rey

Real Madrid föll mot tredjeligalaget CD Alcoyano i Copa del Rey.
Alcoyano åkte på rött kort under förlängningen, men fick ändå den regerande spanska mästaren på fall.
- Det är en dröm, säger Alcoyano-hjälten Juanan Casanova enligt Marca.

Real Madrid fick, på pappret, en enkel lottning i sextondelsfinalen i den spanska cupen. Real Madrid gick på onsdagen in i cupen mot tredjeligalaget CD Alcoyano på bortaplan, men lyckades ändå inte punktera matchen tidigt. Eder Militao gav i den 45:e minuten "Marängerna" ledningen, men i slutskedet av andra halvlek kom en kvittering.

Med tio minuter kvar av full tid kvitterade nämligen Jose Solbes, för Alcoyano, till 1-1. Några minuter senare var Real Madrid nära ett segermål, men fick den gången inte fira och därmed gick cupmötet till förlängning. Då trodde nog många på Real-seger i slutändan.

Men så blev det inte.

För trots att Alcoyano-inhopparen Ramon Lopez blev utvisad i den 110:e minuten, så lyckades ändå inte Real Madrid få in ett segermål. I stället avgjorde Juanan Casanova, i den 115:e minuten, matchen. Javier Anton stod först för ett fint förarbete till Diakite, som sedan serverade bollen till Casanova framför mål.

Real Madrid, med bland annat Eden Hazard, Toni Kroos och Karim Benzema på planen, kom sedan inte ikapp och föll till slut med 2-1 efter förlängning. Därmed var den spanska storklubbens fiasko fullbordat, medan Alcoyano får spela vidare i cupen.

- Det är en dröm. Vi hade inget att förlora, och speciellt mot Real Madrid. Det är en gång på tusen att det här kan hända, säger Alcoyano-hjälten Casanova enligt spanska tidningen Marca.

Real Madrid-tränaren Zinedine Zidane var i sin tur rejält besviken efteråt.

- Jag tar som vanligt på mig det. Spelarna försökte och om vi hade gjort ett andra mål, så hade det varit en annan match, men så är fotbollen. Målvakten gjorde två eller tre räddningar och vi gjorde inte ett andra mål, men jag tar på mig ansvaret. Vi är utslagna, säger Zidane enligt spanska tidningen Marca.

CD Alcoyano: Figueras - Sanchez, Ferriz, Gonzalez, Carbonell - Rubio, Esclapez, Casanova, Angel - El Ghezouani, Jona.

Real Madrid: Lunin - Odriozola, Militao, Chust Garcia, Marcelo - Valverde, Casemiro, Isco - Vazquez, Diaz, Vinicius.

Publicerad 2021-01-20 kl 23:34