La Liga

Fem mål i första halvlek.
Inga i den andra.
Real Madrid mosade toppkonkurrenten Sevilla efter en riktig urladdning.

Att komma till Bernabeu och försöka få med sig ett resultat hem är en rejäl utmaning. När man dessutom ger bort ett mål direkt i matchen blir det än svårare. Och det var just en gåva från gästande Sevilla som resulterade i ett ledningsmål direkt för Real på lördagen.

Försvaret misslyckades med att rensa undan bollen på hörna - och i stället kunde Nacho enkelt peta in 1-0 för hemmalaget.

En stund senare fick Rico i Sevillamålet hämta ut ytterligare en boll ur nätet. Den här gången tillkom målet efter att Asensio hittat fram till Cristiano Ronaldo. Portugisen gjorde inget misstag utan placerade säkert in 2-0.

Och mardrömshalvleken var inte slut än. Efter en halvtimmes spel kom 3-0, återigen genom Cristiano Ronaldo, den här gången från straffpunkten - och bara minuterna senare kom 4-0. Toni Kroos målskytt den gången.

Innan de första 45 minuterna var över kom även 5-0 (!) för hemmalaget. Achraf Hakimi stod för det kyliga avslutet.

I den andra halvleken slog hemmalaget av på takten och bevakade sin minst sagt trygga ledning. Cristiano Ronaldo klev av redan med kvarten kvar och de sista 45 minuterna blev mållösa. Real är nu fem poäng efter Barcelona, samtidigt som man har en match mer spelad.

Startelvor

Real Madrid: Navas - Achraf, Nacho, Vallejo, Marcelo - Modric, Kroos, Vázquez, Asensio - Benzema, Ronaldo

Sevilla: Rico - Mercado, Kjaer, Lenglet, Carole - Pizarro, Banega -Navas, Vazquez, Nolito - Muriel.